Avastusteaasta programm stardib SPORDIPÄEVADEGA. Kolmel nädalavahetusel 12.–13.02, 19.–20.02 ja 26.–27.02 paneme teid vahvalt liigutama!

Spordikuu esimesel nädalavahetusel saab proovida erinevaid talispordialasid. Kui õue ei taha või ei saa, siis tule ja katseta virtuaalset lumelauasõitu, laskesuusatamist või isegi jäähokit.

Teisel nädalavahetusel asume sõitma rallit. Autasustame parimad rallisõitjad, lahendame missioone ja katsetame rallisimulaatoreid. Lisaks ei unusta me ka liiklusohutust.


26.–27.02 ja terve koolivaheaja muudame spordi veelgi mängulisemaks. Koostöös Liikuma Kutsuva Kooliga loome tegevusrajad üle terve PROTO ning käivitame sammulugemisaktsiooni. Kui palju sina PROTOs enesele teadvustamata sporti teed? Meil on külas Tsirkusekool, kelle töötubades saab lustides ja suure rõõmuga end liikuma panna. MyFitnessi noorteprogrammi „Young and strong“ treenerid tulevad PROTOsse ja viivad läbi jõuväljakutseid.

Sport on täis leiutisi. No võtame kasvõi ralliauto või jalgratta, aga ka hularõnga või kohtunike vile – kõik nad liigituvad leiutiste alla. PROTO leiutajate töötoas uurime seda maailma lähemalt ning leiutame ka ise fantaasiaküllaseid spordivahendeid. Leiutajate töötoad toimuvad igal nädalavahetusel.

Ja see on alles algus!

Märtsikuus avastame isetegemist ja taaskasutamist ning korraldame suure labürindiehituse aktsiooni. Aprillis sukeldume absurdsete ja ebaõnnestunud leiutiste maailma. Maikuus saab PROTOst „võtteplats“, kus avame filmindusega seotud leiutiste telgitaguseid ja äratame Noblessneri dinosauruse „ellu“.

PROTO – avastustehas, kus ajalugu ärkab ellu

Kujutle, et juhid maailma esimest autot, vedurit või kuumaõhupalli – kõik see ja palju enamat saab võimalikuks PROTO avastustehases. Põhja-Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus asuv koguperekeskus on Euroopas tõeliselt unikaalne ning pakub võimalust teha tutvust leiutiste põneva ajalooga.

Kõik avastusetehase eksponaadid asuvad salajases allveelaevade tehases, kus virtuaalreaalsuse prillidega avanev maailm loob vahetu meelelise kogemuse. Avastustehasesse sisenedes satud 20. sajandi algusesse, mil maailmas valitses piiritu usk aurumasinasse ja igapäevast kõneainet pakkusid meilegi teada-tuttavad fantastilised masinad ja leiutised. PROTO avastustehases on ligi 30 virtuaalreaalsuse ja käed-külge-eksponaati, mis loovad Jules Verne’i ajastu vapustavate leiutiste põneva atmosfääri.

PROTOs saavad kõik ennast tõelise leiutajana tunda ja spetsiaalselt avastustehase jaoks loodud virtuaalreaalsuse mängudes proovida lennata näiteks kuumaõhupalliga või sõita õhujalgrattaga. Käed-külge-eksponaadid annavad võimaluse ise katseid teha ning tänu sellele mõista füüsikalisi nähtusi mänguliselt, põnevalt ja hoopis uue nurga alt. PROTO avastustehas on koht, kus veeta põnevalt aega kogu perega!

Koolivaheajal 28.0206.03 on PROTO avastustehas avatud lausa iga päev – esmaspäevast pühapäevani kell 11.0018.00.

Jaga
Kommentaarid