Tundsin ennast kodumaal alguses tegelikult natuke veidralt. Nagu välisüliõpilasedki, pidin harjuma uue linna, uue ülikooli ja täiesti teistsuguste õpetamismeetoditega, kui olin seni kogenud. Kuid õige pea oli kõik uuesti tuttav ja kodune ning sain aru, et olin sellest väga puudust tundnud. Kuid mida tegelikult tähendab õppimine keskkonnas, kus kogu elu käib inglise keeles ja enamik kursusekaaslasi on välismaalt?

Avastasin, et minu kaaslasteks olid tudengid kõikjalt maailmast. Loengutes kuulsin väga erinevaid seisukohti ja sain seetõttu tõeliselt rahvusvahelise kogemuse. Tulevastel tudengitel soovitan kindlasti otsida kontakti teiste eestlastega, kuid unustada ei tohiks ka aktiivset suhtlemist oma kursusekaaslastega, kes on tulnud USA-st, Gruusiast, Hollandist, Ukrainast, Saksamaalt ja veel paljudest riikidest. Kirjus seltskonnas omandad suhtlemis- ja läbirääkimisoskused ning leiad sõbrad kogu eluks.

Heidi Mõttus. Foto: Andres Tennus

Magistriõppe jooksul tegin suure arengu nii akadeemilisel kui ka isiklikul tasandil. Kaks lühikest, kuid intensiivset aastat õpetasid, kuidas suurest töökoormusest hoolimata mitte alla anda, vaid edasi pingutada. Ümbritsetuna aktiivsetest kaastudengitest sain ka ise julgust juurde, et enda ideid tutvustada. Väga suur abi oli õppejõudude ja üliõpilaste omavahelisest vabast suhtlusest. Näiteks tähistatakse üheskoos õppejõududega nii kooliaasta algust kui ka magistritööde kaitsmisi, rääkimata iga-aastastest sügiskoolidest Käärikul või õppereisidest välismaale.

Kaks aastat tundus alguses pikk aeg, kuid see läks kiiresti, ja õige pea oligi juba magistritöö kaitstud. Nüüd, kui magistrikraad on käes, olen veendunud, et edu saavutab see, kes õpib ja täiendab end pidevalt. Just selle teadmise võtsin Skyttest kaasa.

Heidi Mõttus lõpetas rahvusvaheliste suhete ja regiooni uuringute magistriõppekava 2018. aastal. Praegu on ta Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna ekspert. Heidi on lõpetanud juhtimistalentide programmi, mille eesmärk on tuua heade juhieeldustega noori avalikku teenistusse ja kasvatada neist mantlipärijaid Eesti avaliku teenistuse tippjuhtidele. Programmi juhib Riigikantselei.

Ingliskeelne õpe on hea võimalus alustada rahvusvahelist karjääri kodumaal. Rahvusvahelises õppes saad nii võõrkeeleoskuse kui ka avara suhtevõrgu ning võid õppida maailmatasemel õppejõudude käe all just endale sobiva õppekava järgi.

Tutvu Tartu Ülikooli ingliskeelsete magistriõppekavadega siin. Sisseastumine võõrkeelsesse magistriõppesse lõpeb 15. märtsil.

Jaga
Kommentaarid