Naised, kes hoiavad ühte, liiguvad ühiste eesmärkide poole ja toetavad üksteist, on Mona initsiatiivil koondunud veebipõhisesse MOKAfiti kommuuni. Lisaks Monale on kommuunis veel teisigi treenereid, kes keskenduvad enda personaalsele valdkonnale. Mida see naisi liitev ja innustav keskkond siis endast kujutab?

MOKAfit on lihtne!

MOKAfit (varem Fit with Mona) on tegutsenud pea kolm aastat ja ettevõte on jõudsalt kasvamas. „Ootame kõiki naisi meiega liituma, et enda elukvaliteeti paremuse poole muuta. Olen panustanud MOKAfiti tegemistesse kogu enda hinge ja aja. Esimesest päevast peale teadsin, et see on midagi, mis aitab paljudel naistel leida tee enda keskmesse, leida üles peitu pugenud enesekindlus ja lasta enda tõelisel minal täies hiilguses särada,” innustab Mona.

Kõik on kliendi jaoks väga lihtne. Klient valib treeningprogrammi, mis on parasjagu tema kogemusele vastav. Seejärel tuleb treeningprogrammi järgida nädalas kolm kuni viis korda ja 26 minutit korraga. Treeningprogramm kestab kokku keskmiselt kuus nädalat. „Me ei tee MOKAfitis mitte midagi ekstreemset. Muudame harjumusi rahulikus tempos, mis ei ole kehale kurnav ja seetõttu on võimalik tekitada järjepidevus. Kui on tekitatud järjepidevus, näevad kliendid tulemusi kõigepealt enesetundes ja energias, seejärel ka juba oma kehakoostises. See rahulik tempo teeb näiteks kaalulangetajatel teekonna palju mõnusamaks,” selgitab Mona.

MOKAfit on inspireeriv!

MOKAfiti jaoks on oluline, et kliendid jõuaksid tulemusteni nii, et need oleksid saavutatud tervislikul viisil ja jääksid püsima, rõhutab Mona. „Meid eristab kindlasti personaalsus, holistiline lähenemine ja inimlikkus. Rõhume tugevalt harjumuste muutmisele, mitte järjekordsele dieedile, ning oleme klientidele nõuannete ja soovitustega sel teekonnal sajaprotsendiliselt toeks.”

Kliendid leiavad programmide hulgast 10-, 20- ja 30-minutilisi kodus läbitavaid treeninguid nii algajatele kui ka edasijõudnutele. Samuti leiab programmide hulgast ka tantsukursuse, jooga (nii algajatele kui ka joogaga juba sina peal olijatele), meditatsioonid, hingamistehnikad ning rasedusaegsed ja -järgsed treeningprogrammid.

MOKAfiti peatreener Mona korraldab grupiliikmetele ka iganädalasi live-trenne ja on igapäevaselt Instagrami story’des motivatsiooni jagamas. „Tervislik eluviis ei ole ainult treenimine ja toitumiskava järgimine, vaid hõlmab väga palju enamat. Näiteks seda, kuidas endasse suhtume ja kuidas mõtleme. Oluline on ka see, mismoodi toitume ja millised on meie igapäevased harjumused. Kõik see kokku moodustab terviku ehk meie eluviisi.”

MOKAfit on tervislik!

MOKAfiti veebist leiavad kliendid ka retseptikogu, kus on üle 250 koduse ja kiiresti valmistatava tervisliku toidu retsepti. Suur valik retsepte on ka veganitele.

Retseptikogus on lihtsasti valmistatavad road, millele ei kulu tunde ja mis ei vaja varasemat kokkamisoskust või erilist köögitehnikat ning on tervisliku füüsilise vormi saavutamise muutnud veelgi lihtsamaks. „Näiteks leiab retseptikogust tervisliku Snickersi batooni, tervisliku mac and cheese’i versiooni, meie klientide lemmikud kohupiima ja õunaga ahjusaiad, lihtsa veganburgeri ja veel palju teisi imemaitsvaid retsepte,” loetleb Mona.

MOKAfiti veebiprogrammiga liitudes on kliendil igakülgne tugi: suhtlemine toimub Facebooki Messengeri, e-posti, Instagrami DM-i kaudu — just seal, kus see on kliendi jaoks kõige mugavam. „Kuna tegemist on veebipõhiste programmidega, anname endast kõik oleneva, et meie armsad kliendid tunneksid end hoitud ja toetatuna. MOKAfiti tiimiga teeme klientidega tööd selleks, et tulemused oleksid jäädavad.”

Kogemus | Joanna-Marioni suur muutumine

Pikaaegne MOKAfiti liige Joanna-Marion on tõeline eeskuju kõigile, kes soovivad leida tee tervislikuma elustiili poole või kui on vaja tõelist motivatsiooni-kick’i.

„2019. aasta lõpus olin väga karm iseenda ja enda välimuse vastu. Kritiseerisin ennast alalõpmata, kuniks elukaaslane mulle lõpuks elumuutva lause ütles: „Kui sa ise mitte midagi ette ei võtta, siis miks sa vingud kogu aeg?”

Kritiseerisin ennast alalõpmata, kuniks elukaaslane mulle lõpuks elumuutva lause ütles.

Muidugi olin esmalt tohutult solvunud, kuid hiljem sain aru, et tema jutus on iva. Kui saabus aasta 2020, lubasime elukaaslasega, et nüüd hakkame treenima ja tervislikult toituma. See uusaastalubadus oli muidugi täielik klišee, aga trenniga ma alustasin.

Iseseisvalt kodus treenides ma siiski väga palju ei saavutanud. Tahe oli suur, aga teadmised ja vahendid puudusid. Mona tegemisi olen jälginud sotsiaalmeedias juba pikka aega. Kurtsin talle, et olen enda vastu karm küll, aga ei suuda saavutada progressi. Mäletan täpselt, kuidas Mona mulle lubas: „Me saame sind ennast armastama!” Kui 2020. aasta märtsis algas ülemaailmne pandeemia, olin niikuinii kodune ja Mona programmidega alustamine oli seega äärmiselt lihtne. Sõpradega ma kohtuda ei saanud, kaotasin ka töö ja mida muud siis ikka teha kui muidugi trenni — et suvel kõiki enda progressiga jalust niita!

Järjepidevus on võti!

Sellest saab elustiil ja sa ei taha lõpetada. Liikumine annab mulle nii palju energiat. Olen treeninguga maandanud ka stressi ja vabanenud vihatundest. Trenn on minu jaoks võimalus võtta aega iseendale, see on iseenda eest hoolitsemine.
Liikumine annab mulle nii palju energiat.

Näiteks pulmade korraldamisest tekkinud stressi ja ajapuuduse tõttu sain hästi aru, kui olulised on mulle trenn ja toitumise jälgimine. Kahe kuu juuksul ma ei treeninud ja sõin, mida hing ihkas, ning seda oli näha nii minu kaalunumbrist kui ka enesetundest — kui oleksin pulmaettevalmistusi tehes leidnud aja trenni jaoks ja ka toitumist jälginud, oleks mulle sellest ajast kindlasti parem mälestus jäänud.

Kogu progressi vältel olen õppinud tohutult palju enda ja tervisliku elustiili kohta. Esiteks, ühe nädalaga ei näe progressi. Endale tuleb anda aega ja olla järjepidev ning kindlasti progressist pilte teha, sest kaalunumber ei näita alati seda, mida tahad näha. Teiseks, enesearmastus tuleb seestpoolt ja mitte üksnes rahulolust enda välimuse ja kaalunumbriga. Kolmandaks, treeninguteks kindla aja planeerimine oli minu jaoks game changer, ja neljandaks, üks pitsaõhtu või pokaalike veini ei tee mind paksuks, vaid see teeb minust inimese.

Miks just MOKAfit?

Nii treeningprogrammi kui ka imelihtsad ja kiired retseptid leidsin kõik MOKAfitist. Minu elustiiliga sobis see väga hästi. Trenni pikkus, intensiivsus, nunnu Mona, nüüd ka joogatreener Anya ja rasedusaegsete treeningute treener Kerda on põhjused, miks ma olen MOKAfitile truuks jäänud. Kunagi käisin ka jõusaalis, aga minule see ei sobinud, pidin ennast liialt sundima, et üldse jõusaali jõuda. Koduste treeningutega on lihtne, sest arvestangi trenniks kõigest tund aega. Panen riided selga, mati maha ja MOKAfiti trennivideo käima — 30 minutit intensiivset treeningut, venitan ja siis pesema. Kodus saan olla nii vaba, kui tahan, jõusaalis ma ennast nii vabalt ei tunne ja muidugi ajaliselt eelistan ühte tundi 2,5 tunnile.

Millest siis alustada?

Olen võib-olla ka natuke karm nende vastu, kes leiavad liiga palju vabandusi — järelikult pole tervislik eluviis ja enda eest hoolitsemine nii tähtsad, kui sa siiani midagi ette ei ole võtnud. Kui aga otsustad enda eest vastutuse võtta, siis, nagu ka Mona õpetab, tuleb esimese asjana teha selgeks enda MIKS. Ainult see hoiab sind järjel ehk siis küsi endalt kogu aeg: „Miks sa tahad trenni teha? Miks sa tahad vormis olla? Miks sa tahad ennast paremini tunda? Miks sa tahad ennast enesekindlalt tunda?”

Kui MIKS on selge, tuleb aru saada sellest, et motivatsioon ei ole edasiviiv jõud. Sind viib edasi ainult siht, mis on su silme ees, ja tegevusplaan. Näiteks teed teadlikult hommikul esimese asjana ära oma treeningu.

Väike nipp: pane hommikuks trenniriided voodi kõrvale, et saaksid need kohe ärgates selga panna. Nii on juba suurem tõenäosus, et sa teed selle trenni ära. Kindlasti toetab su energiat ja paremat treeningusoovi tasakaalustatud toitumine — need käivad käsikäes.

Minu suurim game changer oli aja planeerimine, sest kui planeerid enda kalendrisse konkreetse aja, millal treenid, siis on taas suurem tõenäosus, et sa seda ka teed.
Ainult sina saad võtta vastutuse enda heaolu eest!
Samas ei tohiks kõige selle juures enda vastu karm olla ja naisena tuleb kuulata enda keha. Näiteks menstruatsiooni ajal on täiesti okei, et sa asendad enda intensiivse trenni joogaga või topsikese jäätise ja sooja tekiga. Ainult sina saad valida, kuidas ja millal sa alustad. Ainult sina saad võtta vastutuse enda heaolu eest!”

Kogemus | Merli Kuusk — sõltumatus toidust ja iseenda armastamine

Merli sai MOKAfiti liikmeks aasta eest, kui ta liitus MOKAfiti kevadise väljakutsega. „Oleks vale jätta mulje, et põhjuseks polnud liigne ülekaal,” ütleb ta.

„Juba enne neljanda lapse sündi sain aru, et aitab igasugustest imedieetidest ja enese piitsutamisest, sest olin mõistnud, et pidin muutma oma mõttemaailma ja endaga rahu tegema. Minu üllatuseks liikuski MOKAfit järjest selles suunas, et aidata naistel endaga sõbraks saada.

Juba enne neljanda lapse sündi sain aru, et aitab igasugustest imedieetidest ja enese piitsutamisest.

Kuid üheks tähtsaimaks põhjuseks oli siiski saada sõbraks toiduga ja saavutada sõltumatus toidust. Ühesõnaga, saavutada see, et toit ei juhiks mu elu, vaid oleks kütuseks.

Järjepidevus, oma keha kuulamine ja tasakaal

Tervislik toitumine ja järjepidevalt treenimine ei ole ainult üks faas elust, see on elustiil. See muutub lihtsalt elu loomulikuks osaks. Ma olen nüüdseks harjunud sööma toite, mis on mu kehale head, ja harjunud tegema trenni, sest see mõjub mulle nii füüsiliselt kui ka vaimselt hästi. See teekond on õpetanud mind armastama iseennast ja see tunne on imeline. Seega, miks jätta kõik pooleli? Tulemused ei jää püsima, kui liigume hiljem vanale rajale tagasi.

Lisaks olen sellelt teekonnalt saanud nii palju positiivsust ja seda jagades olen saanud olla inspiratsiooniks paljudele teistele naistele.

Omandanud ja õppinud olen palju. Kõige tähtsam, mille selgeks sain, on intuitiivne toitumine ja oma keha kuulamine. Samuti olen õppinud, et üks koogitükk või ükskõik mis lemmiktoit nädalas ei muuda suures pildis mitte midagi. Elame üks kord ja ei peaks ennast piitsutama. Teekond enda armastamiseni peakski olema nauding, kuid see saab naudinguks täpselt siis, kui suudad unustada ulmelised eesmärgid ja enesepiitsutamise.

Lisaks õppisin ennast armastama sellisena, nagu ma olen. Ja ma armastan neid toite, mis MOKAfiti retseptikogus on.

Mulle meeldib MOKAfiti juures kõige enam see, et olenemata sellest, et see pole personaalne toitumis- ja treeningkava, saan ikkagi tunda, et ma ei pusi üksi. Mu taga on väga imeline ja toetav meeskond ning iga mure ja rõõmuga saan ma pöörduda MOKAfiti tiimi liikmete poole, kes on alati olemas. See pole lihtsalt treening ja toitumine. Need teadmised ja tarkused, mida MOKAfiti meeskond meile jagab, annavad väga tugeva põhja, et me õnnestuks ning et see õnnestumine püsiks. Olen elus katsetanud palju toitumiskavasid, kuid sellist pühendumist ma varem näinud pole. Tänu sellele hakkasin ennast analüüsima ja olen jõudnud punkti, kus mu mindset on täielikult muutunud.


Kuidas leida motivatsiooni?

Motivatsioon on selline tore tegelane — alguses teda jagub, aga ajapikku kaob ja millal ta tagasi otsustab tulla, ei tea me kunagi. Võib-olla ei tulegi ja nii jäämegi lihtsalt motivatsiooni ootama. Pigem tuleb sisse juurutada sihikindlus ja järjepidevus, vaid siis saavutame tegelikud tulemused. Et saavutada tulemusi ja olla rahul, tuleb palju tööd teha. Õppida ennast armastama, sest kui sa seda teha ei suuda, ei ole sa iseendaga mitte kunagi rahul.

Mäletan, kui mulle öeldi, et naine pole kunagi rahul oma kaaluga. Usun, et siinkohal pigem peab naine rahul olema iseendaga ning mitte keskenduma sellele, mis number on kaalul. Paku endale armastust, head tervislikku toitu ja tee trenni! Üks päev sa lihtsalt ärkad ja saad aru, et oled andnud endale väga palju ja see hakkab peegelduma ka väljapoole.”

MOKAfiti treeningute ja retseptikogu kohta leiad infot kodulehelt mokafit.com.
Kindlasti jälgi MOKAfiti tegemisi ka Facebookis @mokafittreeningud ja Instagramis @ mokafit__.
Meile võib julgelt kirjutada ja nõu küsida nii Facebooki kui ka Instagrami sõnumites ja võtta ühendust meili teel info@mokafit.com.
Jaga
Kommentaarid