Mida teha, et toetada noorte ja laste vaimset tervist ja heaolu?
„Praegusel ajal on eriti oluline pöörata tähelepanu rutiinidele ja enesehoiule,“ ütleb Marit Kannelmäe-Geerts. „Kas ma magan korralikult, söön tervislikult, kas tahan suhelda? Soovitan otsida päevast positiivseid emotsioone, siis on jaksu ka keeruliste asjadega toime tulla,“ ütleb ta ja lisab, et lapsele rahuliku rutiini tagamine ja tema jaoks ekstra aja võtmine loob turvatunnet. „Aga olenevalt lapse vanusest saab ka vanem ise jagada enda ärevuse asjaolusid ja viise, kuidas ta sellega toime tuleb.“

Noorte seisukohalt on kriiside valguses eriti tähtsal kohal perekondlik ühtsus. „Võiks kasvõi kord nädalas korraldada perekoosolekuid, kus kõik saaksid rääkida oma mõtetest ja tunnetest ning kõigil oleks võimalik jagada nii rõõmsaid kui ka raskeid teemasid,“ märgib Jelena Nikitina.

Kuidas ja kui palju kriisidest kodus rääkida, mis roll võiks olla kriiside valguses vanavanematel ning kuidas noort ja last praeguses olukorras veel toetada, kuula juba podcast’ist:

1x
00:00

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehelt www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega.

Projekti rahastatakse liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise raames.

Jaga
Kommentaarid