Ebelil on kolm last, kellest üks on erivajaduseega, ja ta kasvatab lapsi jagatud vanemluse viisil. Anne aga on üles kasvanatanud kuus last, saanud vanaemaks ja on oma kaasaga koos olnud 45 aastat. Naiste teekond emadena on kulgenud väga erinevaid radu pidi, kuid kumbki ei ole hetkekski kahetsenud otsust saada emaks. Mõlemad emad nõustuvad, et üks olulisemaid asju vanemaks olemise juures on oma lapsi kuulata ja mitte neile ülevalt alla vaadata.

Viimasel ajal on palju juttu traumadest ja sellest, kuidas väidetavalt oleme me kõik lapsepõlves oma vanemate käitumisest saanud trauma. Ebeli ja Anne on ühel meelel, et ainuke võimalus selle vältimiseks ongi oma lastega rääkida. Tekkinud probleemid ja keerulised olukorrad tuleb lastega selgeks rääkida, sest vastasel juhul võivad nad lahendamata olukordi terve elu kaasas kanda.

Veel tehakse saates juttu sellest, kas väide „väiksed lapsed, väiksed mured, suured lapsed, suured mured peab paika, kuidas sisustada lapse vaba aega ja kuidas emadus viimase 30 aasta jooksul muutunud on.

1x
00:00

Lasteabi on mõeldud lastele, noortele ja täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks või abivajavast lapsest teatamiseks. Lasteabisse saab tasuta ööpäevaringselt pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehelt www.lasteabi.ee ja e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!

Projekti rahastatakse liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise raames.

Jaga
Kommentaarid