1. Ole oma klientidega aus

Kui sa töötad kodus, siis on parem selle suhtes kõigiga algusest peale aus olla. Sellisel juhul ei pea sa võtma aega eraldi selgitustööks, kui su ärikõne ajal näiteks laps karjuma või koer haukuma hakkab.

Üks nelja lapse ema näiteks alustab kõiki oma telefonikõnesid sellega, et ütleb oma klientidele, et ta töötab kodust. Enamus kliente on väga mõistvad. Samuti aitas naist telefonil mikrofoni mute nupu kasutamine siis, kui ta ise midagi ei rääkinud. Sel viisil kuulis tema klienti, aga klient ei kuulnud lasterikka ema telefonist kostuvat taustamüra.

2. Pühenda töö tegemiseks oma kodus kindlel asukoht

Kodus töötava turundusjuhi lapsed teavad, et nad peavad enne ema kodukontorisse minemist alati koputama. Isegi, kui su majas pole ühtegi vaba tuba, siis väikese laua või kontorinurga tasuks ikka endale töötegemiseks ette valmistada. Leidlikud emad muudavad isegi tühja riidekapi kodukontoriks.

Kui sul on kodus pidev lärm, siis kõrvatropid või kõrvaklapid rahuliku muusikaga aitavad sul oma tööle keskenduda.

3. Telli oma telefoni kiire ja mugav traadita internett

Paljudele meeldib kodus töötamise juures just võimalus palju kodus olla. Mõne teise jaoks pakub kodust töötamine aga ka lihtsalt võimalust vajadusel oma töölaua tagant põgeneda ja leida aega ka laste trenni vedamiseks, raamatukogus käimiseks või lastevaba aega võttes ka kohvikutes töötamiseks — need on kõik kohad, kust sa telefoniga alati kiirelt meile saata ja lugeda saad. Tänapäeval piisab paljude ametite puhul töö tegemiseks telefoni ja interneti olemasolust!

4. Kasuta hädaolukorras elektroonika abi

Kuigi öeldakse, et emad peaksid oma laste ekraaniaega võimalikult palju piirama, siis mitmed emad tunnistavad, et mõnikord päästab just elektroonika päeva. Robichea lõi kosmeetikaettevõtte Robi Luxury Skin Care, kui ta laps oli alles aastane. “Muidugi ei tunne ma end aasta emana, kui ma nii teen. Aga on teatud multikakangelased, kes aitavad,” tunnistab ema.

​5. Luba oma lastel end aidata

Üks noor ema kaasab tihti oma 4-aastast, kui kodus pildistamisi korraldab. Mõnikord võtab naine isegi lapsed oma töökohtumistele kaasa. “Ma kasvatan oma lapsi nii, et nad peavad töökohustusi normaalseks ja peavad neist lugu. Kui ma mõnda reklaamvideot filmin, siis ei saada ma lapsi kunagi kodust ära. Nad aitavad mul enne võtet koristada ja võtte ajal võivad vahepeal kaamerasse piiluda ja oma arvamust avaldada,” ütleb fotoprojektidega tegelev ema. Lastele on kasulik näha oma ema tööd tegemas. See kujundab nende arusaama täiskasvanuelust.

6. Ole loov ja leia oma lastele tegevust

Endale vaba aja tagamiseks tutvustas üks ema oma lastele audioraamatuid, mis neid tundide viisi tegevuses hoidsid. Boonuseks nautisid lapsed seda väga. Samuti õpetas ema oma lastele ajakirjadest välja lõigatud piltidest kolaaźi tegemise võlu. “Kasulik on lastele leida tegevus, mis neid tundide viisi lõbustab ja on piisavalt loov, et lapsed sellest ei tüdine ning samuti — seda teinekord uuesti teha soovivad.”

7. Tee koostööd teiste kodust töötavate vanematega

Kui sul on ka teisi tuttavaid lapsevanemaid, kes kodust töötada saavad, siis valvake vahetevahel üksteise lapsi. Üks inimene saab terve päeva töö tegemiseks ja teine vanem tegeleb lastega, mõnel teisel päeval vahetate rollid.

8. Ärka varakult

Üks võimlus on ärgata igal hommikul oma lastest tunnike või rohkemgi varem. See annab võimaluse oma meile lugeda, kalendrit plaanida ja eesmärke kirja panna ning laste ärkamisajaks on juba palju segamatult tehtud.

9. “Kodu” võib olla ka kohvik, sinu auto, sõbranna külalistetuba või raamatukogu

Ühe ema lapsed ei käi lasteaias vaid on kodused ja ema ise on netiäri ja lillepoe omanik. Naine kinnitab, et teeb videokõnesid nii sõbrannade kodust, raamatukogust, laste koolist kui ka autost. “Tööd võib teha kõikjalt, kuni leiad oma lapsele tegevust ja ta sind ei sega. Kliente tõesti ei huvita, kus sa ise asud. Ma varem arvasin, et and hoolivad, aga tegelikkuses see muidugi nii pole.”

10. Paindlikkus on võti eduni

Kui sa alles alustad kodust töötamist, siis ajaga leiad sa enda ja oma pere jaoks sobiva rutiini. Plaan, kus sa beebi uneajal paariks tunniks arvuti taha joosta saad, ei sobi enam vanemate lastega. Eelkooliealise lapse puhul pead sa kasutama uusi nippe, näiteks lapsed kasvõi teinekord sõpradele külla saatma. Võid nad vahepeal siis ka enda koju hängma lubada, eriti, kui sul on kodus ühtlasi privaatne ruum töö tegemiseks. Kõik taandub paindlikkusele, aga just see ongi ju põhjus, miks paljud kodustöötamist eelistavad.

Allikas: mother.ly

Jaga
Kommentaarid