Sakslannadel on võimalik sünnituse juurde valida ämmaemand või arst. Sünnituse järgselt tuleb ämmaemand ka koduvisiidile, et kontrollida, kas ema ja lapsega on kõik korras ning vajadusel nõu anda. Samuti on rasedatele ja äsjasünnitanud naistele ette nähtud eraldi vaagnapõhjalihaste treeningprogramm.

Holland

Hollandi emadel on eriti mõnus: neile tuleb pärast sünnitust terveks nädalaks appi koduõde, kes lisaks ema ja tita tervisliku seisukorra jälgimisele aitab ka koristada, pesu pesta ja süüa teha.

Türgi, Panama, India, Hiina

Hollandis, Türgis, Panamal, Indias ja Hiinas valmistatakse värskele emale spetsiaalseid roogasid. Hollandis on selleks või ja aniisiga maitsestatud erilised küpsised, mis peaks aitama emakal kiiremini kokku tõmbuda. Türgis pakutakse sünnitanud naisele suhkrust, kaneelist ja nelgist valmistatud jooki. Hiinas, Indias ja Panamas on samuti värsketele emadele uhked pidusöögid ette nähtud.

Jaapan

Pärast sünnitusmajast lahkumist kolib naine koos titaga kuni kuuks ajaks oma vanemate juurde. Jaapanis on kombeks, et emad püsivad 21 päeva pärast sünnitust voodis ja nende ainus kohustus on taastuda ning beebit imetada. Kõik muud ülesanded jäävad vanemate ja abikaasa kanda. Sel perioodil võetakse ka katsikulisi vastu ning neile pakutakse spetsiaalset katsikurooga osekihan ehk punane riis koos punaste ubadega.

Nigeeria

Nigeerias on beebi esimene vannitamine väga tähtis rituaal. Võimalusel viib selle läbi vanaema või kui vanaema pole, siis tädi või vanem ja kogenum sõbranna. Selle sümboolse žesti eesmärk on kinnitada emale, et ta ei pea lapsekasvatamise rasket koormat üksinda kandma.

Lõuna-Korea

Lõuna-Koreas on sünnitanud naistele spetsiaalsed keskused, kuhu otse sünnitusmajast suundutakse. Seal hoolitsetakse ema ja beebi eest, sealsed töötajad aitavad kõikvõimalike probleemide ja murede korral, seal töötavad kokad, nahahoolduseksperdid, imetamiskonsultandid jne. Emadel on võimalik käia massaažis ja osaleda joogatundides.

Šveits

Luksuslikus sünnitusmajas pakutakse värsketele vanematele eriti hõrkusid roogasid ning kui vanemad soovivad, on neil võimalik toidu kõrvale isegi šampanjat nautida. Loomulikult hoolitsevad söögi ajal lapse eest kliiniku töötajad.

Soome

Iga värske ema saab Soome riigilt hiiglasliku kinkekasti, kus on sees kõik vajalik alates lapse sünnist kuni aasta-kaheni. Kasti ennast saab kasutada beebivoodina.

Loe soomlaste beebikarpide kohta pikemalt SIIT!

Allikas: Internet