Sest ta avab oma voodikeses silmad ja hakkab nutma just siis, kui kustutad tema magamistoas tule/oled just mõelnud, et nüüd on paras aeg seksiks/oled avanud oma lemmikraamatu/oled võtnud tassi kohvi/hakanud vaatama oma lemmiksaadet/valisid numbri, et helistada sõbrannale.

Sinu ajastus on alati vale

Sa võid veeta tunde pargis jalutades, püüdes teda vankris magama kussutada, kuid tema silmakesed sädelevad rõõmsalt ja ei mingit magamist enne, kui sa oled jõudnud koduukse ette ja hakkad teda kärust välja võtma.

Sinu ettevalmistus pole kunagi piisav

Sellel ainukesel korral, kui unustad kärule vihmakatte võtta, hakkab kallama nagu ojavarrest hetkel, kui oled oma jalutuskäigul kodust kõige kaugemale jõudnud.

Mähkmevahetus tuleb alati ette võtta kõige ebasobivamal ajal

Sa pole selles muidugi päris kindel, kas sinu beebi teeb seda meelega, kuid kahtlustad seda juba ammu. Sest miks on alati nii, et kui oled tema mähkme puhta vastu vahetanud ja astud koos temaga just uksest välja/paned ta autoistmesse/oled kassajärjekorras/olete parajasti basseinis… otsustab tema, et nüüd on kõige õigem aeg kogu söödud toit mähkmesse väljutada.

Tal on suurepärane oskus sind lolli olukorda panna

Sinu geeniusest laps, kes on just õppinud ära kümneni lugemise ja demonstreerinud oma uut oskust kutsale pargis, mänguasjadele kodus ja tuianud terve päeva mööda tuba ringi numbreid loendades, teeb sulle igal juhul tünga, kui otsustad küllasaabunud sugulastele tema uut oskust demonstreerida. Palud tal kümneni lugeda ja tema vaatab sind kui idiooti sellise näoga, nagu ei saaks ta üldse aru, millest sa räägid.

Tema jonnituurid tulevad kõige ebasobivamal ajal

Kui on vaja ennast ilmekalt väljendada, siis on väikelapsed justnagu näitlejad — nad võtavad oma etteastet väga tõsiselt ja see õnnestub seda paremini, mida suurem on publik. Miks peaks oma jonnituuri ajal kodus näoli põrandal lamama, karjuma ja jalgadega vehkima, saades ignoreeritud vaid ema poolt? Palju tulemusrikkam on see ilmekas jonnietendus supermarketi kassa juures, suure publiku imestunud silmade ees .

Ta teeb sinust valetaja

See on alati nii, et kui sa oled kilomeetrite kaupa kaevelnud oma emale või parimale sõbrannale oma unetute ööde ja lapse nutu-ja jonnihoogude üle, siis tegelikult nad ei usu sind, sest neile näitab sinu laps alati oma roosat poolt.

Tema arusaam ilusast välimusest on igatahes… teistsugune

Beebid valivad väga hoolikalt, millal ja kuhu nad oksendavad. Parim koht ja aeg on nende meelst sinu uus, kalli raha eest ja ainult kuivpuhastust nõudev jakk ja see juhtub just hetk enne seda, kui oled uksest välja astumas. Oh, kui vaid kergelt oksest pühitud mustriga kangad moes oleks!

Ta piinab sind rõõmuga veel oma paarkümmend aastat

Muidugi kallab sinu beebi ka jahu just siis köögipõrandale, kui külalised ukse taga kella lasevad, ta joonistab sinu ilusale äsjaostetud tapeedile veelgi ilusamaid kritseldusi, ta hammustab sind oma sügelevate piimahambakestega põsest hetk enne seda, kui sa koosolekule minema hakkad, ta pissib sulle kontseril sülle just siis, kui sa oled otsustanud, et mähkmed on minevik.

Hiljem, kui ta on suuremaks kasvanud, kosserdab ta sinu kõrgete kontsadega mööda hoovi, peidab oma poolnätske kommi diivanipatjade vahele, veel suuremana läheb kooli sinu riietega ja pistab oma koolikotti ka sinu meigiasjad, mille tulemusel arvavad kolleegid sinu kaamet nägu nähes, et oled parandamatu haiguse saanud.  Aga sa võid oma ämmaga kohtuma minna ka tõelise rasvapeaga, sest su armas laps on ära kulutanud viimase šampooni ja pole sind sellest teavitanud.

Sa võid kahjurõõmsalt selle kõige üle naerda alles siis, kui ta ise lapsevanemaks saab