Kas imetamisdementsus tekib vaid imetavatel naistel?

Ei, hajameelsus tekib ka pudelist toitvatel emadel. See tõestab, et põhjuseks ei ole mitte imetamine, vaid pigem stress ja vähene magamine lapse esimestel elukuudel. Imetamisdementsus võib tekkida ka meestel.

Kui oled alles oma beebi imetamist alustanud, kuid näib, et dementsus juba kallal, siis tuleta nüüd endale meelde ka need nõuanded - Kõik, mida pead teadma imetamise alustamisest

Kuidas imetamisdementsus tekib?

Ema ajus tekitavad häireid mitmed tegurid. Sünnitusjärgsetel kuudel on naine erandlikus olukorras: igapäevarütm on kaootiline, mõtetes keerleb kõik lapse ümber ning ka pidev magamatus mängib oma rolli. Pikemaajaline magamatus vähendab sooritusvõimet ja ka mälu toimimine jätab soovida.

Samuti on oma osa sünnitusjärgses kõrgenenud hormonaalses tasemes. Hormoonid aitavad kehal sünnitusega paremini toime tulla ja sünnitusvalu unustada. Tihtipeale ununeb selle käigus ka muud. Nii satubki telefon külmkappi, majauks on koju saabudes pärani lahti ja naabri nimi ei tule enam meelde.

Lohutuseks võib öelda, et hiljemalt aasta pärast töötab aju taas nii nagu enne rasedust. Kuni selle ajani võid endale märkmikusse (sest muidu ju unustad) üles kirjutada järgmised nõuanded:

  • Vähemalt kaks liitrit vett päevas paneb aju tööle!

  • Ära unusta: lõõgastu, lõõgastu, lõõgastu. Ja maga samal ajal kui laps.

  • Tööta vastavalt oma rütmile, mitte ära tööta sellele vastu: pane aju proovile vaid siis, kuid tunned end reipana.

  • Pane võtmed, rahakott, telefon jne alati samasse kohta.

  • Lisaks märkmikule aitavad ka meeldetuletussildid. Pane need ainult kohtadesse, kust need ka üles leiad!

Seda, missuguseid naljakaid ja imelikke asju on üleväsinud ja pidevalt unustavad väikeste laste vanemad teinud, loe SIIT!