• Beebi võiks algusest peale magada ema aseme kõrval oma hällis — kui tutvustada talle mõtet oma voodist mõned kuud või lausa aasta hiljem, võib see temas sügavat stressi tekitada.
  • Sea magamaminekuks sisse kindel rutiin. Tähtis on, et juba imik teaks, et igaõhtused tegevused lõpevad voodis. Uinumiseelseks rutiiniks sobib hästi vanniskäik, mis võtab imiku võhmale, siis vii ta oma voodisse või suurem laps isegi oma tuppa. Kui beebi jääb ööunne ema süles teleka ees, tõstab ta tõenäoliselt hädakisa, kui ärkab öösel ning avastab, et ei viibi kohas, kus ta ei uinunud.
  • Laps, kes pole harjunud oma voodis magama, võib esimestel kordadel protestida. Jää tema juurde magamistuppa ja lohuta teda. Ära suru teda jõuga voodisse, aga iga paari minuti järel soovita hellalt pikali heita. Sedamööda, kuidas laps voodis rahuneb, vähenda temaga kontakti, aga ära kiirusta toast väljuma — harjutusõhtutel jää tema juurde, kuni ta uinub, et ta teaks, et oled lähedal ja voodi on turvaline paik.

Mida samal ajal söömise juures silmas pidada, kuidas lapsele turvatunnet pakkuda ja samas eesmärgile kindlaks jääda, loe täpsemalt ajakirja Pere ja Kodu oktoobrinumbris ilmunud artiklist “9 beebisammu oma voodini”.