“On väga oluline, et imikueas lapsi üle ei toideta, kuna see viib kaalutõusu ja terviseprobleemideni hilisemas elus,” sõnas uuringu algataja dr Marie Ferguson. "Kuna arvutite poolt juhitud mudelid pole päris lapsed oma eripäradega, loodame, et praegu kättesaadavaid toitmisjuhendeid hakatakse täiendama ja korrigeerima, eriti selles osas, mis puudutab portsjoni suurusi," avaldas ta lootust ning lisas, et terve mõistus ning omaenda lapse kuulamine ja jälgimine aitab alati õigeid valikuid langetada paremini kui juhendid.

Kindlasti on abi neist lihtsatest algtõdedest:

1. Ära paku lapsele tahket toitu liiga vara

Kõige levinum tahke toiduga alustamise vanus on 6 kuud, kuid maitseid võib hakata tutvustama juba varem, umbes 4 kuu vanuselt. Oluline on seejuures, et laps tunneks toidu vastu huvi — seda väljendab ta näiteks suu avamisega, kui toit tema poole suunata.

2. Märka signaale sellest, et lapsel on kõht täis

Kui beebi lükkab toidu ära, keerab pead, pigistab huuled kokku või puristab toidu välja, siis pole mõtet sundida. Sellega annab ta märku, et kõht on täis.

3. Paku järjekindlalt köögi- ja puuvilju

Pole mingit kahtlust, et tittedele meeldiks väga magusaid ja soolaseid toite süüa, kuid vaja on harjutada neid tervislike maitsetega ning võtmeks on siinkohal järjepidevus.

4. Ära kasuta toitu lohutamiseks

Ära iga nutujoru peale last kohe rinna või pudeli otsa pane ega talle küpsist ulata. Proovi enne kallistada, hüpitada, laulda või silitada. Veendu, ega tema kehva meeleolu põhjus ei peitu milleski sellises, mida annab muul moel lahendada nagu näiteks väsimus, palavus, igavus, lähedusevajadus või täitunud mähe.

5. Jälgi, et laps magaks piisavalt

Ebapiisav uni toob lapsele lisaks halvale tujule ka riski ülekaalulisuseks, täpselt nagu täiskasvanutelgi. Lisaks on jonniva lapse puhul tõenäolisem, et teda varem või hiljem millegi maitsvaga vaigistama hakatakse.