1. Mähkmelööve

Rinnapiim parandab mähkmelööbest punetava beebi pepu. Tilguta kahjustatud pinnale paar tilka, lase õhu käes kuivada ja pane lapsele puhas mähe. (Kui lapsel kipub tihti lööve tekkima, siis vaheta mähkmefirmat.)

2. Kihelevad putukahammustused ja nõgesekõrvetused

Sääsk hammustas. Tupsuta see koht rinnapiimaga üle ja lase kuivada — kasutajad väidavad, et kihelus kaob kiiremini, kui ühegi poekreemiga!

3. Meigi eemaldamine

Just, sa võid oma meigi rinnapiimaga maha võtta! See on kasutajate meelest parim meigieemaldusvahend üldse. Tilguta veidi rinnapiima vatipadjale ja kasuta nagu tavalist meigieemalduspiima. Võid kanda ka otse nahale ja pärast laialimasseerimist maha pühkida.

4. Ekseem

Rinnapiim võib imet teha, kui seda kanda ekseemist kahjustatud kuivadele nahapiirkondadele. Rinnapiim on niisutav ja kiirendab paranemist.

5. Katkised rinnanibud

Emad, kes on alles imetamisega alustanud, vaevlevad tihti selle käes, et nibudes on veritsevad ja väga valusad lõhed. Poekreemi asemel parandab nahka paremini rinnapiim. Pärast imetamist tupsuta piimatilgakesega oma kahjustatud nibuala üle ja lase õhu käes kuivada.

6. Kõrvapõletikud

Mõned eksperdid soovitavad vanematel panna paar tilka rinnapiima lapse kõrva, et põletik kiiremini taanduks. Lihtsalt tilguta paar tilka iga paari tunni tagant. See lisaks ka odavam, kui apteegirohud.

7. Ummistunud pisarajuhad

Mõned emad on kindlad, et rinnapiim aitab ummistunud pisarajuhade korral. Tupsuta seda silmaümbrusele paar korda päevas.

8. Beebi akne

Kui beebi näol on akne, siis kanna mõnel korral päevas paar tilka piima beebi näole, masseeri õrnalt puhta sõrmega laiali ja lase õhu käe kuivada.

9. Põletused

Mõned emad väidavad, et kui rinnapiima segada purustatud mustikatega ja see kuubikutena külma panna, siis on see suurepärane rohi väiksema nahapõletuse leevendamisel.

10. Päikesepõletus

Tupsuta õrnalt rinnapiima päikese poolt kahjustatud nahapinnale. See aitab nahka pehmendada ja valu leevendada.

11. Soolatüükad

Rinnapiimaga niisutatud vatitupsukesega tupsuta soolatüükaid paar korda päevas ja see aitab neil kiiremini taanduda.

12. Ohatis

Rinnapiimaga tupsutamine kiirendab ohatise paranemist ja leevendab valu.

13. Kurguvalu

Kurguvalu korral võib kurku rinnapiimaga kuristada. See leevendab valu.

14. Kinnine nina

Kui beebil on nina kinni või kuiv, siis on tavapärane, et paar korda päevas mõned tilgad rinnapiima ninna tilgutada. Sobib muidugi hästi ka täiskasvanute puhul

15. Tuulerõuged

Tuulerõuged sügelevad hirmsat moodi, kuid rinnapiimaga tupsutamine leevendab sügelust tunduvalt.

16. Haava puhastamine

Kui keegi saab kriimu või haava, siis rinnapiim hoiab vigastatud koha puhtana, kuni tekib võimalus haavaga edasi tegeleda.

17. Paistes silmad

Pane rinnapiimas leotatud vatipadjad oma paistes silmadele või hoia silmadel jäätunud rinnapiimakuubikuid ja probleem kaob kiiresti.

18. Piima asendaja

Osad lapsed on lehmapiimale allergilised ja nende vanemad kasutavad rinnapiima ka lastele toidu tegemisel

19. Libesti

Kui seksuaalelu kannatab, sest oled tundlik poest ostetud libestite suhtes, siis rinnapiima kasutamine on parim lahendus.

20. Beebikõõm

Masseri beebi pead paari tilga rinnapiimaga. See muudab beebikõõma pehmeks ja kergesti eemaldatavaks.

21. Punetavad silmad

Kui beebi silmad punetavad, siis tilguta talle lihtsalt pisut piima silma ja punetus taandub. Võid ka enda puhul kasutada.

22. Lõhenenud huuled

Kuivade ja lõhenenud huulte puhul aitab rinnapiimaga tupsutamine neil kiiremini paraneda.

Allikas: cafemom.com