"Mu kahel sõbrannal ja minul on umbes sama vanad lapsed mõnekuuste nihetega. Oleme kordamööda kõik hullumas, aga on ka paremaid päevi. Meil on igakuine "joome veini ja elame end välja" õhtu, kus lapsed jäävad isade või teiste hoidjatega ja meie lihtsalt naudime. Peame salamisi plaani ka äkki koos kruiisil või spaas käia, aga eks näis. Igatahes on selline üksteist mõistev ja igasugune-hala-on-lubatud aeg suurepärane, pärast mida on kergem taas igapäevarutiini juurde naaseda."
(2- ja 4-aastase poja ema Marina)

Ja kui tahad paariks tunniks aja maha võtta, siis jäta isale koju õpetus, kuidas beebi eest hoolitseda, vaata SIIA!

"Lasen vannipõhja natuke vett, viskan sinna juurde mõned topsid, svammid ja vanniloomad ning samal ajal kui laps tegutseb, on mul 15-20 minutit, et veidi koristada, ilma et ta samal ajal teistest otsast uuesti segadust tekitama ei hakkaks. Valveta ma teda loomulikult ei jäta, vannitoauks on lahti ja näen teda köögist kogu aeg.
(2-aastase poja ema Teele)

"Kui vähegi saan, magan lõunauned koos lapsega. Vastasel juhul ma küll ellu ei jääks. Ootan hetkel teist last ja tean, et siis on juba tõenäosus, et nad alati korraga magavad nullilähedane... "
(1,5-aastase poja ema Liisa)

Kui sinu beebi ei maga sugugi hästi, siis leiad suurepäraseid soovitusi SIIT!

"Muidu on meil kõik köögisahtlid lukus, aga kui tahan rahus süüa teha, ilma et laps jala küljes ripuks ja koostisosi näksida tahaks (ja sellega endal isu rikuks), avan talle alumise sahtli, kus on purgikaaned, puodust-plastikust köögiriistad, sõelad ja muu kraam ning tal jagub uudistamist kauaks-kauaks!"
(2,5-aastase tütre ema Berit)

"Mu lapsele meeldib hirmsasti õues tegutseda, aga oma aeda meil pole ja käe kõrval kõndida ta ei taha. Ning kogu aeg paneb autotee poole jooksu, nii et sellist asja nagu rahulikult jalutamas käimine meil pole. Meie lähedal elab aga mu ema sõbranna, kes pakkus, et võime tema hoovis mängimas käia - tal on seal oma lastelaste jaoks mängumaja, liivakast ja muu. Kasutame seda võimalust täiega ära ja oleme nii tänulikud! Nii et kellel oma aeda pole, aga aiaga tuttavaid on, siis ehk uurida, kas leidub lahkeid aiajagajaid!"
(1,5-aastase poja ema Anneli)

"Minu elu päästsid külmkapimagnetid. Nendega võib laps pikalt (ehk siis umbes pool tundi, nii väikese lapse jaoks on see "pikalt"... ) mängida. Trikk seisneb selles, et magnetid ei tohi kogu aeg külmiku peal olla, nii ta tüdineb neist ära. Seni kuni ta külmikutähtede ja -loomadega mängib, saan ma süüa teha või kööki-elutuba koristada, mis muidu oleksid õhtuks täielikud seapesad."
(3-aastase tütre ema Kelly)

Kallis ema, jaga meiega ka enda kavalaid trikke, mis aitavad päevi koos pisikesega rõõmsamal meelel mööda saata?

Jaga
Kommentaarid