Ametlikult surnuks tunnistatud vastsündinu veetis terve öö miinuskraadide käes Jinhua Pan'ani haigla morgis ja imekombel oli ta hommikul piisavalt elujõuline, et oma nutuga morgi töötajale, kes ta kremeerimiseks külmikust välja võttis, märku anda, et ta on siiski elus. Kohaliku telekanali Zhejiang uskumatu uudislugu jõudis kiiresti rahvusvahelistesse uudistesse.

Töötaja, kes avastas, et beebi on elus, võttis kiiresti ühendust lapse isaga ja vastsündinu kremeerimine tühistati.

Beebi oli ilmale tulnud enneaegselt, pärast seitsmendat raseduskuud, samas Pan'an haiglas Zhejiangis. Arstid küll ei soovitanud enneaegset beebit nii ruttu koju viia, kui lapse isa oli soovinud beebi siiski nädal varem, kui haigla soovitas, ta koju viia, et tähistada kohaliku kalendri järgi uue aasta saabumist. Kaks päeva hiljem tõmbus beebi nägu lillaks ja pere tõttas koos lapsega haiglasse tagasi.

4-l veebruaril oli lapse seis pidevalt halvenemas, kuni lastearst Dr Chen Shuanghua pani lõpuks kirja, et beebi ei hinga ja südamelööke pole samuti. Seejärel kirjutas haigla välja surmatunnistuse, isa mähkis lapse kangasse ja viis lapse õhtul kell kuus morgi, kust siis morgitöötaja lapse hommikul elusana leidis.

The baby in an incubation chamber. (Weibo.com)Foto: ekraanitõmmis

“Olles olnud 20 aastat lastearst, ei suuda ma siiani uskuda, et selline ime võis juhtuda," kommenteeris sündmust Dr Chen. Võimalus, et laps ellu jääb, ei ole siiski eriti suur, arvab arst. Haigla tunnistab ka oma viga, et surmatunnistus kirjutati kohe välja, eelnevalt vastsündinu seisundit veelkord kontrollimata ning haigla ja vanemate vaheline konflikt pole seni lahendust leidnud.