Peatselt täitub meil siin Hispaania korteris elamisest 1 aasta-või kas ikka täitub? Jah, mõlgutame mõtteid kolimisest ja eelkõige asukoha tõttu. Mitte, et meile see kant ei meeldiks, otse vastupidi, väga meeldib, kuid korter ise annab soovida ja teiseks suureks tõukeks on fakt, et me elame töökohast liiga kaugel ja me ei oma autot (mina ei oma lube ka) ning meie hommikul-tööle-õhtul-koju bussireisid võtavad enda alla ligi 4.5h päevast, mida on ilmselgelt liiga palju (üle poole tööpäevast) ja Annabelil läheb tihti bussisõitudel süda pahaks ning ta oksendab (halb, halb, halb). '

Niisiis, olenemata sellest, kas me leiame endale uue kodu ja kolime või jääme veel siia mõneks ajaks, otsustasime Härraga pead kokku panna ja kirja panna praeguse korteri 5 plussi ja 5 miinust (kui me leiame need muidugi).

Alustan miinustest...
Ma ei tea, kas asukohta (seda kaugust) saab otseselt korteri miinuseks lugeda?! Korter asub Gibraltarist c.a 20 km kaugusel ja bussiliiklus on kehva seega see on 1 suurtest ja peamistest põhjustest, miks me kolima peame/tahame!

Elektriprobleemid! Pidevalt tekib meil siin mingi lühis, mis lööb korgid välja ning me peame valima, kas peseme riideid või hoiame radikat sees-ebanormaalne!

Mööbel/sisustus ajast ja arust- Voodid siin korteris on võrreldavad ühekordselt kasutatavate nõudega. Meie voodi jalad näiteks kukuvad aegajalt suvalisel hetkel alt ära ja emb-kumb või mõlemad meist prantsatavad põrandale. Härra voodi peatsis olev . jalg tavaliselt annab järgi ja tema on see, kes peaga vastu seina/põrandat kukub. Kujutage ette sellist intsidenti keset ööd?

Internetiühendus- on pea olematu! Kuna meil telekapilt tuleb läbi internetiühenduse, mis on kehva siis tihtipeale hakib ja läägib meil pilt telekas tegemised netis on piiratud, näiteks pole me siin oldud aja jooksul saanud alla tõmmata ühtegi seriaali ega filmi, sest need lihtsalt ei lae ära. Ma laadisin korra oma 6 minutilist youtube videot alla 2 ja peale tundi!

Palju ruumi = Väga külm. Korteris on elatav osa 110 ruutu, mida on meie jaoks liiga palju ja selle kütmiseks peaksid radikad sees olema ööpäevaringselt. Hetkel oleme välistanud ühes wc-s ja ühes toas käimise ning hoiame neid uksi kinni koguaeg, kui sinna praegu minna, on seal sama külm, kui õues.

Kuna esimene punkt ei pruugi olla just selle korteri iseärasus siis lisan siia ühe punkti juurde, milleks on panipaiga puudus. Igas toas on küll kapp, kuid ruumi neis palju pole või tähendab on küll-stanged on näiteks aga vaja oleks sahtleid, riiuleid, mida pole seega me hoiame palju asju kastides. Mõni kummut või kapp riiulitega kuluks ära küll siia.

...ja plussid:
Jällegi panen ma siia asukoha, sest see on ikkagi üks osa korteri valimisest. Kuigi vahemaa mõttes oleme me elust ja töökohtadest liiga kaugel siis arvestades turvalisuse ning looduskauniduse aspektidest, on see korter ideaalse koha peal. 10-15 minutit jalutamist ja me oleme mere ääres, siin on rahulik, vaikne, minimaalselt esineb siin autoliiklust või üleüldse igasugust liikumist, külal hoiavad silma peal turvamehed/naised ning meil on siin ka kaamerad. Väikese lapsega tekitab see turvatunde ning õue jalutama minnes ei muretse ma rahvamasside ja liikluse pärast, sest siin lihtsalt pole enamjaolt mingit liiklust. Ideaalne lastega peredele!

Ruumide paigutus korteris- (Pea)magamistuba on korteri ühes otsas koos vannitoaga, korteri keskes on elutuba ja köök ning teises korteri otsas on lapse tuba ja külalistetuba ning teine vannituba. selline ruumide asetus korteris annab mõnusa privaatse tunde, eriti, kui laps magab siis meie saame teiselpool korterit tegeleda oma asjadega ja keeta näiteks vett või teha süüa ja laps ei ära selle peale üles. Ühtali on siin hea võõrustada külalisi, neil on siin oma tuba 2 kohalise voodiga ning oma vannituba ja me ei pea hilistel õhtutundidel või varajastel hommikutundidel kokku puutumagi. Meile, eestlastele ju meeldib kangesti see privaatsus.

Aed basseiniga- olgugi, et meie maintenance guy ei luba muruplatsil mängida ega kõndida, on meil privaatne basseiniala, mis on suvel paradiisi asendus. Me veetsime väga palju aega suvel basseini ääres ja ujudes ja sellest privileegist on küll raske loobuda, sest soojuskraade on siin suvel ikka 30 pügala kanti ja vesi on mõnus jahutus nii meile, kui Annabelile.

Suur rõdu vaatega- Kuigi me rõdu pole palju kasutanud, sest seal ei ole hetkel midagi, on see suur pluss. Meie plaan oli raha kokku kraapida ning rõdule matt osta ning välimööbel ja luua sellest selline idülliline suveaed, kus suviti süüa, kokteilitada, külalisi vastu võtta või niisama päevitada/puhata. Vaade on rõdult merele ja Gibraltarile.

Nõudepesumasin- Ilma selleta oleks elu raskem, ütleme nii

Mina olen Aune- 26 aastane naine, ema, sõbranna, tütar, elukaaslane. Lisaks ühe 2.a tirtsu kasvatamisele õpin ma personalitööd, digiturundust ning sotsiaalmeedia merketingi. Kui mul hobideks aega oleks siis ma loeksin raamatuid, teeksin trenni ja valmistaksin ilusat ent tervislikku toitu, mediteeriksin, õpiksin postitantsu ja fotograafiat. Kirjutan siin blogis avameelselt lapse kasvatamisest, elust ja olust Hispaanias, kuna just seal me oma perega pesitseme, aga ka pereelust ja enda hingeelust. Avaldan arvamust, jagan muresid, räägin toitumisest ning unistustest. See ei ole muinasjutt, see on argipäev ja puhkepäev vaheldumisi.


Jaga
Kommentaarid