Selline isikliku aja nappus õpetab meid ka enda aega targemini ja efektiivsemalt kasutama. Sel ajal, kui mina noorsandiga kaare juures aega veedan, jõuab Esileedi pesemas käia, riided ära pesta, kodu ära koristada, prügikotid valmis panna, vannitoa läikima lüüa ja paar tunnikest magada. Seda kõike siis selle 30 minuti jooksul, kui poiss kõrinaid kõristab ja ennast peeglist ära ei suuda imetleda. Ma tean, et koolis õpitu matemaatika järgi ei ole see võimalik, kuid ometi on see kõik just nii.

Kuid hetkel, kui tal saab enda imetlemisest ja kätega vehkimisest villand, annab ta kohe sellest hädakisaga märku. Ta võiks ju pea minu suunas keerata ja näiteks silmapilgutusega märku anda, et „kuule paps, teeks nüüd midagi põnevamat“. Aga ei. Tema märguandmist võiks tõlgendada, kui „ Vii mind siit ruttu ära, see on hullem, kui elusast peast põlemine!“

Sama kannatamatu on ta ka siis, kui tal on mähe must või kõht tühi. Igal juhul mees teab, mida tahab ja teab, kuidas seda saada. Eks, kui ta ühel hetkel hakkab aru saama, mida me talle selgitada püüame, siis tuleb tal hakata ka kannatust õppima.

Ma ei olegi sellele kunagi mõelnud, et kannatus on suurel määral õpitav ja elukogemustega omandatav. On loomulikult ka kannatlikumaid lapsi. Meil on ühed sõbrad, kelle laps on kannatlikum kui Buddha munk ning me nii lootsime, et ka meie saame endale sarnase rahuliku meelega lapse. Samas nüüd ei kujuta ette, et meie laps võiks teistsugune olla, sest kõik sinu lapse ebatäiused on täiuslikud.

Tarkusetera siia lõppu, mille omandasin just nüüd, sekund tagasi. Kui te teete lapsele õhuvanne, ehk siis lasete tal mähkmeta olla ja kui te teete seda enda voodi peal, siis ei piisa sellest, kui te panete rätiku tema alla. Te peate kindlustama ja katma kõik kolme meetri raadiuses. Võeh… paned silmad kinni, hingad kolm korda sisse ja tuletad meelde, et ta on täiuslik.. oeh.

Henryl on ka teine blogi - kaalublogi, kus ta räägib enda pingutustest ja sammudest tervislikuma elu suunas http://tervisepoole.wordpress.com ning ta Facebookilehe või leida www.facebook.com/TervisePoole