Koos puhkuse algamisega sai lõpu ka lasteaiasaaga. Vähemalt nii ma loodan. Igatahes oli lapsel nüüd viimane lasteaiapäev enne puhkust ja tuli välja uudis, et antud õpetaja, kes lapsi karistas kui nad ei maganud, lahkub lasteaiast.

Meie lasteaiadraamade algus on kirja pandud SIIN!

Ma ise lootsin, et kuigi õpetajaga on vesteldud ka temast kõrgemal olevate inimeste poolt, siis see käitumine muutub. Palvetasin taevaisa poole, et äkki inimene saab aru, et laps ei saa sinna mitte midagi parata. Ei leidu ühegi lapse kerel mingit nuppu, mis sunniks neid silmapilgust magama. Ja kui last veel ähvardada, et kui sa ei maga, siis ootavad karistused, siis on kohe eriti kindel, et und sealt loota ei ole. Ma isegi ei suudaks uinuda kui keegi karistusega ähvardab. Ma juba hirmuga mõtlesin, et kui praegu karistavad selle eest, et lapsed ei maga, kas siis hiljem saavad lapsed veel karistada selle eest kui neil pole isu? Igatahes õpetaja oma arusaami ei muutnud ning ka edaspidi jätkus selline käitumine ja kaalusin juba tõsiselt linnavalitsuse või haridusministeeriumi poole pöördumist kui siis tuli teade, et õpetaja lahkub.

Ma loodan, et sellega on saanud see saaga omale lõpu. Rühma tuleb uus inimene, kes loodetavasti on mõistlik inimene ning kellega koostöö saab olema lust ja lillepidu. Lapsevanemad on meil lihtsalt ainulaadsed inimesed ning oleme nendega nii kokku kasvanud, et tegemist on justkui tugigrupiga. Iga laps on oma, kõiki hoitakse. Kui poleks lapsevanemad nii ägedad ja lapsed ka mitte, siis ma oleksin lapse juba ammu teise lasteaeda üle viinud. Mõnikord lihtsalt on nii, et satub kokku nii äge seltskond inimesi. See, et lapsed teineteist väga hoiavad ja toetavad, on suuresti sõimerühmaõpetaja teene. Tema tegi juba alguses neile selgeks, et nad on üks pere ja kõik on sõbrad. Ei ole rühmas sellist olukorda, kus keegi valiks kelle käest kinni hoida või tekiks skandaal, kui ei saa oma lemmikinimese kõrval olla. Võtad käest kinni sellel, kes parasjagu su kõrval on!

Pärast puhkust peab laps korraks minema veel lasteaeda, kuniks siis isaga puhkama jääb, kel õnneks veidike pikem puhkus kui minul. Varasematel aastatel oleme abikaasaga suutnud niiviisi välja mängida, et laps on saanud kuni 8 nädalat meiega puhata. Oleme omi puhkuseid niiviisi sättinud, et perena koos ei puhka, aga laps puhkab koos emaga või siis koos isaga. Õhtud ja nädalavahetused on olnud pere-aeg ning siis on saanud ka rohkemalt ringi seigelda. Kuigi seekord siis laps puhkab vaid mõned nädalad lasteaiast suvel ja mõned nädalad sügisel, siis seiklemistest ja ringirändamistest me kindlasti ei loobu.

Oleme juba pidanud plaani avastada seekord Eestimaa kauneid saari ning praegu on käimas telkimisvarustuse kontroll ja täiendamine.

Minu nimi on Triin (33): olen ema, abikaasa ja täiskohaga kontoritöötaja. Meie pisikesse perre kuuluvad Mees (34) ja Piiga (5a).

Jaga
Kommentaarid