Kõige keerulisem vanus toidu osas on minu meelest aastane laps. Enne seda tead, et ahah, rinnapiim või RPA, mingid püreed ja asjad. Ostad poest või teed ise, aga sisaldus on pigem lihtne – peamiselt aedviljad ja mingi lihaline, magusat ei tohi, maitseaineid ei pane väga. Kõik selge.

Aga aastane või 1,5 aastane. nagu Johan, on nii keeruline vanus – jama ei taha, titetoitu ka enam ei söö, mida siis teha? Ok, peamised toidukorrad on tegelikult kaetud:

  • hommikusöögiks puder (kaera, mitmevilja, riisihelbed, tatrahelbed vms) ja sinna sisse paneme ise tehtud smuuti, vahel poetuubist puuviljasmuuti, vahel kahvliga püreeks tehtud banaani vm sellist, mitte iial ei pane ülesuhkrustatud moosi või mett.
  • lõunasöök on enamasti aedviljad, mingi teraviljatoode või kartul ja liha, kas teeme püreesuppi (jätame tükke ka tegelikult natuke) või sööb ühepajatoitu. Vahel saab tatart hakkliha ja aedviljadega, vahel mingeid kotlette, mida vorbin, kartulit, kartuliputru, makarone natuke – selline tavainimese söök. Soola ei pane, muud ürti olen pannud. Kui teen kõigile korraga, siis panen soola ja kõike muud ainult natuke ning igaüks saab ise lisada.
  • õhtusöögiks tuleb ka enamasti mingisugune puder.

Nii, aga vahepalad? Neid on nii keeruline valida, sest KÕIK on liiga magus. Puuviljad, ok, aga edasi? Aastasele või vanemale lapsele, kui ei taheta ülemagustatud asju sisse sööta, pole poest väga midagi valida. Kodus on veel enam vähem, siis annangi, näiteks, puuvilja, või segan maitsetsamata jogurti või kohupiimaga smuuti või annan niisama smuutit süüa. Aga kui kaasa võtta kuskile, siis mida te võtate?

Poes on isegi beebiküpsised suhkruga, mille poolest need siis beebimad on, kui muud magusate asjade juures asuvad küpsised?

Edasi loe postitust Lilli blogist siit: filtrita.wordpress.com

Jaga
Kommentaarid