1. Mu naine on hämmastav! Ma lihtsalt vaatasin kuidas ta tõi lapse siia maailma. Naise võimekus ja tugevus on midagi sellist, mida ma pole kunagi varem näinud.

2. Uhkus, mida pole varem tundnud. Aitasin teha väikest inimest. See väärtuslik inimene jääb igavesti mulle otsa vaatama ja teadma, et mina olen selle eest, et ta siin ilmas on, vastutav. Mäletan kuidas ma sünnitusmajas uhkelt ringi käisin nagu oleks ma kuulikindel. Ma kõndisin pea püsti ja rind kummis ringi, olles uhke, et mul on nüüd poeg. Ma olin nii uhke, et olen nüüd selle väikese poisi isa.

3. Kui raske see saab olema. Isadus on täis rõõme, kuid see ei ole lihtne. Isegi kui mul on selline hämmastav naine, kes kannab oma õlgadel koormat kõige eest vastutades, siis siiski ei ole see lihtne. Mina olen ka vastutav teise inimese eest. Ta on minu otsene peegeldus ja ma võlgnen talle selle, et olla parim võimalik inimene. Ta oli nii väike ja nii habras. Minu elu oli igaveseks muutunud. See on nüüd raskem. Enam ei saa ainult iseenda eest muretseda, väga vähe on võimalusi olla lihtsalt laisk. Isadus on raske töö, aga see on väärt iga sekundit sellest!

4. Mul on uus parim sõber. Mul on palju sõpru ja paari kohta saan väita, et nad on mu parimad sõbrad, kuid need päevad on nüüd möödas. Päeval, mil mu naine poja sünnitas, võttis see väike poiss mu parim sõbra tiitli ja seda kogu ülejäänud eluks. Ma armastan teda. Mulle meeldib, kuidas ta mind vaatab ja ma armastan seda, kuidas ta on nii innukas, et minult midagi õppida ja kuidas ta tahab lihtsalt minu juures olla. Ta õpetab mulle elus palju.

5. Kuigi see väike väärtuslik isik on nüüd varastanud mu südame, võtnud sisse koha mu parima sõbrana ja toob nii palju rõõmu mu ellu, sain päis varakult aru, et see ei saa kõik olema ainult lõbus. Nii palju kui ma ka ei armastaks oma pojaga mängida ja pakkuda talle kõike mida suudan, olen ma tema ja tema elu eest vastutav. Ma pean vormima temast mehe ja ees ootavad mitmed keerulised ajad. Raskused, mida ta ei ise pruugi mõista, kuid ma tõesti usun, et need teevad temast parema inimese. Ma ei saa lihtsalt olla tema sõber, ma pean olema tema isa.

82% meestest usub, et lapse saamine muudab nende arusaama, mida tähendab olla mees.

Allikas: Guy Nieman, loveandmarriageblog.com