• lähedus lastega
  • majapidamistöödes osalemine!

Nii lihtne see ongi! Need argipäevanipid tagavad pääsu abielutülidest ja lahutusestki!

Columbias asuva Missouri Ülikooli teadlased jõudsid järeldusele, et naised peavad isade ja laste head läbisaamist ning koos majapidamise eest hoolitsemist abielu kvaliteedi tagatisteks. Adam Galovan, kes juhtis uuringu läbiviimist, ütleb: „Naised leiavad, et head isad teevad ka muud, kui ainult hoolitsevad lapse eest,” vahendab WebMD.

Galovan järeldas uuringust, et naiste jaoks on oluline, et isad veedavad rohkem aega lastega, see tekitab naises tunde, et läbi lastega tegelemise hoolivad mehed ühtlasi ka oma naisest rohkem. Majapidamistoimetusi tegevad mehed annavad naistele samuti tunde, et nende eest kantakse hoolt.

Aga uuringust selgus ka see, et meeste ja naiste tööjaotus ei mängi abieluõnnes suurt rolli. Mehed ja naised on õnnelikud, kui nad jagavad ühiselt koduseid kohustusi ja toimetusi ja kasvatavad lapsi koos. Toimetused ei pea aga olema jaotatud võrdselt. Loeb see, et mõlemad võtaksid nendest tegevustest lihtsalt koos ja pidevalt osa.

Majapidamistoimetused ja ühine laste kasvatamine tundub olevat meestele tähtis siis, kui nad soovivad oma naistega lähedust hoida. See sama lähedus on võti parema suhte jaoks, selgitab Golovan.

Uuringus osales 160 paari ja paarid märkisid üles, milline suhte osapool oli vastutajaks erinevate majapidamistööde kordasaatmisel või märkisid ära selle, et kumbki osapool ei olnud vastutav. Isad hindasid oma osalust oma laste elus ja emad märkisid ära selle, kuidas nad tunnevad, et nende abikaasad oma laste elust osa võtavad.

Mõlemad osapooled märkisid ära ka selle, kui rahul nad olid tööjaotusega oma kodus ja kui rahul nad olid oma abieluga.

Tulemustes tulid välja ka naiste ja meeste erimeelsused:

  • Naiste jaoks oli suhtes esmatähtis isa-lapse suhe. Rahulolu majapidamistööde tulemustega oli hea suhte tagajana kohe teisel kohal.
  • Meeste jaoks tuli esimesena rahulolu selle üle, kuidas on perekonnas tööd jaotatud. Järgnes naiste arvamus isa-lapse suhtest, kolmandaks tuli isa ja lapse läheduse aste.

Kuidas teie peres lood on? Kas mees teeb ära need tööd, mis talle meeldivad ja naine teeb kõik ülejäänu? Kes tegeleb lastega ja kuidas on lood rahuloluga abielus?