Kui lugesin esimese postituse all olevaid kommentaare, kus osad emad rääkisid, et nende laste pidu läks maksma 700 eurot, siis mõtlesin küll omaette, et „issver-sussver, söödavad lastele kulda“, aga nüüd on täiesti mõistetav, miks need summad nii suured on.

Peokoha rent oli meil 110 eurot 3 tunni peale ja pean ütlema, et see oli iga seda senti väärt. Sinna otsa tellisin ka koristamise 15 euro eest, sest olin lapsega kahekesi ning ei kujutaks ette, mis kell oleks saanud muidu sealt tulema kui koristama ka veel oleksin pidanud. Seega oli mul palju lihtsam selle eest maksta.

Toidule kulus 102 eurot

Ostsin rohkelt, isegi liiga rohkelt, toorest kraami: kurki, kirsstomateid, porgandeid, pirni, viinamarju mitut sorti. Lisaks veel dipp, koogimaterjal ja salatikraam. Pean tunnistama, et minu üllatuseks söödi poole vähem. Nimelt tegin 10 kilo riisi-makra salatit ja arvasin, et kuna lapsi on 13 ja lapsevanemaid 11, siis tuleb isegi puudu. Reaalsuses tassisin pool sellest kogusest koju tagasi. Porgandeid koorisin ja tükeldasin ära oma 2,5 kilo ja sellest pea 2 kilo tõin koju tagasi. Kurki tükeldasin ära neli ja koju tõin kaks, viinamarju ostsin oma 4 kilo ja koju tõin 3 kilo.

Ehk siis kuigi inimesi oli korralikult ja pidevalt toimus ka nosimine, siis tegelikult ei läinud pooltki seda kogust vaja. Dippe ei söönud keegi ja need viin koos ülejäänud toiduga homme kontorisse, et keegi süüa aitaks. Muidu lihtsalt peame tegema sundsöömist. Minu üllatuseks läks neli karpi kirsstomateid nagu soojad saiad ning ka kamapallid kadusid. Torti tegin ise ja selle kaaluks tuli tsipakese üle 5kg ning koju tõin vast oma 200g. Selle kraami otsa siis ostsin portsu ühekordseid nõusid, millest ka samuti umbes pool käiku läks. Lastele pakkusin joogiks maitsestatud kraanivett, sest Tartus on kraanivesi hea kvaliteediga ning pidevalt ringi joostes on vesi palju kosutavam kui ports magusat morssi või mahla.

Koogi ise tehes säästsin hinnanguliselt 70 eurot. Kilohind on sellisel tordil 20 eurot, mul kulus toormaterjali peale oma 30 eurot koos suhkrupildiga. Mul vedas sellega, et mängumaal oli tosin atraktsiooni ning lapsed olid kolm tundi nii tegevuses, et ei pidanud üldse muretsema mingi muu meelelahutuse pärast. Neil, kel aga see pidu minu jaoks kosmilisse kulumaailma kuulub, on ilmselt võetud toitlustus kusagilt kohast, tellitud meelelahutajad ja muu säärane. Tänapäeval on ju päris lihtne laste pealt teenida.

Kuidas kokku hoida?

Nüüd, õhtul, kui päevale otsa vaatan, siis pean ütlema, et olen väga rahul. Pidu oli tore, lapsed fantastilised, lapsevanemad ka super ning eriline kirss tordil oli see, et kui pidu oli peetud, sain nagu valge inimene minema jalutada. Oleksin sellise ürituse kodus korraldanud, siis peaks vist poole ööni asju küürima. See oli meie esimene sünnipäevapidu mängutoas ja kindlasti jäängi seda võimalust kasutama kuniks Piiga arvab, et ta liiga vana sellise asukoha jaoks.

Kokkuvõtlikult siis igati hästi kulutatud 227 eurot Järgmistel aastatel olen toidu osas targem. Paremini planeerides, oleksin summa saanud kindlasti madalama hoida (just vaadates toidukulu).

 Minu nimi on Triin (32): olen ema, abikaasa, tudeng ja täiskohaga kontoritöötaja. Meie pisikesse perre kuuluvad Mees (33) ja Piiga (4a).

Jaga
Kommentaarid