Lapsed mängivad kõige rõõmsama meelega hommikul pärast ärkamist või vahetult pärast lõunaund, nii et mida täpsemini saate end laste une järgi sättida, seda parem. Olukord, kus üks laps on värskelt puhanud ja teine pahur ja unine, ei ole sõbralikuks mänguks soodne.

Lemmikasjad peitu

Kui su lapsel on absoluutseid lemmikmänguasju, mida sa tead, et ta kuidagi kellegagi jagada ei taha, pane need ühise mängu ajaks pigem peitu. Küllatulija võiks kaasa võtta ka mõned enda lapse lelud (jällegi, pigem mitte lemmikud), et ka sinu lapsel oleks vaheldust ja et nad üldise omavahel jagamise ikkagi selgeks saaksid.

Korrasta mängunurk

Jaota mänguasjad teemade järgi: autod ühte korvikesse, loomad teise. Raamatud ja pusled riiulisse, nukud oma majja ja nii edasi. Värskelt korrastatud toas on palju vahvam mängimist alustada kui segaduse keskel puslejuppe otsima hakata.

Pange reeglid paika

Andke lastele leebelt mõista, et toas mängides ei turnita, karjuta ega kiljuta, lüüa ei tohi ja näidake, kus kohtades ja millega tohib mängida ja kus mitte. Nii ei teki olukorda, kus põhimänguks saab tualettpaberirullidega poti ummistamine, aknast rumaluste hüüdmine või võõrustaja abieluvoodis hüppamine.

Ära unusta snäkke

Mängides läheb kõht tühjaks, nii et võiksid varuda tervislikke snäkke ja jooke, mida lapsed vahepeal nautida saaks. Tükeldatud puuviljad ja kerged väikesed võileivad, juustupulgad ja lihapallid, smuutid ja värske vesi on alati hea mõte. NB! Ära unusta kergesti kurku minna võivaid kirsstomateid ja viinamarju pooleks lõigata ning kui lapse söövad-joovad, peaksid nad tegema seda istudes, mitte toiduga teise tuppa joostes.

Allikas: momtastic.com