"Esitasin Harku valda kaebuse 3.05 hommikuse Tabasalu-Harkujärve H3a õpilasliini, mis Tabasalust Brooklyni peatusest väljub 8.25, bussijuhi suhtes. Nimelt viisin paar minutit enne väljumisaega sellesse peatusesse oma lapse, buss saabus minutike peale õiget aega ja sõitis peatuses ootavast lapsest mööda!

Kusjuures pikka kasvu laps seisis püsti, ootas pilguga bussi, peatuses ei ole paviljoni ega läheduses puud. Mitte miski ei takistanud bussijuhil last nägemast, ta lihtsalt sõitis lapsest mööda nagu postist," kirjutab lapsevanem, kes ei suuda uskuda, et pärast kõike seda, mis on viimasel ajal ATKO teeninduse ümber toimunud, jätkub neil ikka jultumust koolilastesse nii hoolimatult suhtuda.

Olukord peab ikka koolibussidega väga halb olema, kui vanemad ei julge enne bussipeatusest lahkuda, kui on oma silmaga näinud, et buss ikka tuleb ja mitte ainult ei tule, vaid ka peatuses seisma jääb ja lapsed peale võtab. Möödunud nädala reedel ei pidanud bussijuht peatuses ootavat koolilast ema sõnul peatumise vääriliseks. "Ootasin ise eemal autos, et veenduda, kas buss tuleb ja laps saab peale ning nägin seda olukorda pealt. Me lapsed on tihti läinud ilma telefonita antud bussile ning samas olukorras oleks päris nukker kui laps end 30 minutit enne kooli algust koolist nelja kilomeetri pikkuse jalatee kauguselt leiab," on ema tõsiselt olukorrast nördinud.

Lapsevanem saatis kaebuse valda, vald omakorda edasi ATKOle.

ATKO vastus Pere ja Kodu kommentaaripalvele:

Elektroonilise monitooringusüsteemi andmete kohaselt läbis 3. mail buss liinil H3a Brooklyni peatuse kiirust vähendades täpselt vastavalt sõiduplaanile kell 8:25, mitte hiljem nagu on väidetud Teie poolt edastatud kirjas. Bussijuhi seletuskirja kohaselt ei olnud 3.05.19 kell 8:25 Brooklyni peatuses ootamas ühtegi inimest. Juhime ka tähelepanu, et juhul kui inimene saabub peatusesse ajal kui buss on juba peatusest välja sõitmas, siis peab bussijuht keskenduma bussi juhtimisele ja liikluse jälgimisele ega pruugi märgata peatusesse kiirustavat inimest. Bussijuht kinnitas, et kunagi ei jäta maha peatuses ootavat inimest, kes soovib bussiga sõita. Tegemist on pikaajalise töökogemusega bussijuhiga, kelle kohta oleme sõitjatelt saanud korduvalt positiivset tagasisidet seoses tema abivalmis ja heatahtliku suhtumisega.

AS ATKO Grupp

Lapsevanema kommentaar ATKO kommentaarile:

Laps jõudis paar minutit enne bussi peatusesse, nii nagu mu kirjelduses on. Laps ei kiirustanud ega jooksnud kuhugile. Laps seisis sirgelt peatuses ja konkreetselt ootas bussi, pilk bussi saabumise suunas, telefoni polnud käes. Ise olin mõne meetri kaugusel autos kohaliku ettevõtte parklas ja nägin seda pealt, sest ootasin samuti bussi saabumist, et kindel olla, kas laps saab bussile (sest varasemalt on paar korda buss paar minutit enne aega väljunud). Bussijuht istus kummaliselt ettepoole kössis. Bussil oli õpilasliini number suurelt peal. Bussipeatus on pika sirge lõpus, paviljoni pole, puid ka mitte, mis vaadet varjaks. Et mitte pikka kasvu last näha, pidi midagi väga valesti olema kas tema oleku või nägemisega, kahtlustan, et ta lihtsalt ei keskendunud tööle või ei viitsinud hoogu maha võtta vmt.

Muideks ka reedel 16.30 paiku sõitis õpilasbuss ühest tüdrukust mööda Rannamõisas. Tüdruk kargas tee poole kätega vehkides ja lõpuks keegi märkas ja buss peatus peatusest jupp maad hiljem kiriku ees.

ATKO esinduse lisakommentaar:

Täiendav kommentaar Delfis 10.05.19 avaldatud uudisele ATKO tembutab jälle | Lapsevanem nägi oma silmaga, kuidas koolibuss sõitis tema peatuses ootavast lapsest mööda nagu postist

Delfi valetab jälle / Meie ettevõttelt küsiti kommentaari lugejakirjas esitatud infole, kuid Delfis ilmunud artiklis on lisaks konkreetsele juhtumile esitatud halvustavas toonis ettevõtte kohta üldistavaid laimavaid valeväiteid Harjumaa koolibusside teenuse kvaliteedi kohta. Oleme järjepidevalt kontrollinud koolibusside liikumist aprillikuus ja kinnitame, et bussid on teenindanud liine vastavalt sõidugraafikule.

Kooliliinil H3a töötab kauaaegse töökogemusega väga professionaalne bussijuht, kelle kohta oleme saanud reisijatelt hulganisti kiitvaid kirju. Buss liinil H3a läbis 3. mail 2019 Brooklyni peatuse täpselt õigel ajal vastavalt sõidugraafikule kell 8:25 kiirusega 22 km/h ja sellise kiiruse puhul bussijuht märkab kindlasti peatuses viibivat inimest. Seega oleme veendunud, et lugejakirjas esitatud info bussi mittepeatumise kohta on vale, samamoodi kui on vale ka lugejakirjas esitatud väide Seni töötas mitu aastat sellel liinil väga viisakas ja sõbralik bussijuht, temale soovime kuhjaga kiitust avaldada!. Liin H3a alustas tööd alles kaheksa kuud tagasi 2018 aasta septembris.

Palume meie kommentaar avaldada muutmata kujul.

Väidet "Seni töötas mitu aastat sellel liinil väga viisakas ja sõbralik bussijuht, temale soovime kuhjaga kiitust avaldada, " Pere ja Kodu lugejakirjas ei kasutatud, tegemist võib olla lisainfoga, mis jõudnud ATKO-ni muul moel (toimetaja täpsustus).