Ei viska ju. Enne ikka õpetate, käite temaga koos ujumas ja kui olete veendudnud, et ta oskab ja saab ise hakkama, alles siis lubate tal üksinda veekogu äärde minna.

Miks siis peaks olema üksinda vahetunni ajal lubatud interneti avarustes uidata? Kodus olen mina lapsevanemana vastutav, mida mu laps nutitelefonis vaatab/teeb. Koolis vahetunnis ei ole tal ühtegi täiskasvanut juures, kes tekkivatele küsimustele saaks vastata või sobimatu juurest ohutult läbi juhatada.

Iga päevaga räägitakse aina rohkem ja rohkem nutikiusamisest. Ma arvan, et üks osa on kindlasti pahatahtlik, aga suur osa ongi tingitud sellest, et laps teeb alles oma esimesi samme selles täiesti uues maailmas ja nii on ka need libastumised kerged tulema.

MA EI OLE NUTISEADMETE VASTU. Tunnis õppevahendina priima! Kodus vanemaga koostöös jälle super!

Kodudes on lapsed niikuinii nutiseadmetes, aga kool ongi see koht, kus käiakse lisaks õppimisele päriselt suhtlemas ja sotsialiseerumas. Kodu ja kooli koostöös laome vundamendi, et lapsel oleks võimalik targalt ja turvaliselt nutiseadmeid kasutada.

Olen õnnelik, et minu laps käib nutivabas algkoolis. Olen tähele pannud, et ka selle kooli laste vanematel ei tule last oodates nutitelefon nii kergelt scrollimiseks taskust välja.