Elu esimene koolipäev on ootust ja rõõmu täis ning jääb lapsele meelde veel aastateks. Vastsele koolijütsile on see kordumatu sündmus, mille kaalu on raske ülehinnata. Tähistage seda päeva vääriliselt!

Pane algus oma pere 1. septembri traditsioonile

Olgu selleks traditsiooniks siis pere lemmikroog, mida ikka ja alati just sellel päeval tehakse, külaskäik vanavanemate juurde või väike sümboolne kingitus, rõhutamaks kooliaasta alguse tähtsust. Kindlad traditsioonid tugevdavad peretunnet ning annavad lapsepõlvekodust kaasa mälestused, mida on ka aastaid hiljem südamlik ja uhke meenutada.

Olge teadmistepäeval perega koos, võtke üksteise jaoks aega

Jätke ületunnid tööl tegemata, ka triikimata pesu või trenn võib jääda homsesse. Ühine õhtusöök koos heade soovide ja miks mitte oma koolipõlve meenutustega loob meeleolu ning tekitab erilise tunde.

Tuletage lastele meelde, et olete nende jaoks olemas

Kooliaasta alguses on hea võimalus lapsele meenutada, kui tähtis on rääkida kodus kooliga seotud rõõmudest ja muredest. Tihti kasvavad asjad üle pea just siis, kui neid kaua enda teada hoitakse. Kui kinnitate lastele oma toetust, tulevad nad mure korral suurema tõenäosusega teie käest abi ja nõu küsima.

Tunnustage õpetajaid

Esimesel koolipäeval kingitud lilled või väike meelespidamine annavad nii õpetajale kui ka lapsele mõista, et väärtustame tööd, mida õpetaja teeb. Tore oleks meeles pidada ka oma endisi õpetajaid, kui selleks on veel võimalus. Õpetajana töötav sõber või onutütar võiks sellel päeval kindlasti saada tunnustava sõna osaliseks.

Kui saate, võtke vaba päev

Paljud tööandjad annavad 1. septembril esimesse klassi lapse vanemale vaba või lühendatud päeva. Võimaluse korral võtke see päev vabaks igal aastal, olenemata sellest, millisesse klassi laps läheb. Olge 1. septembril oma koolilastega koos tõeliselt ja kogu südamest.

Rohkesti rõõmu uude kooliaastasse nii lastele kui ka nende vanematele!

Jaga
Kommentaarid