Odavaima hankega Harku vallas koolilaste vedamise konkursi võitnud ATKO bussid on sedavõrd kehvas seisukorras, et hilinevad ja jäävad tee peale mitu korda kuus. Üks koolibuss võeti pea sõidu pealt talve hakul liinilt lihtsalt maha ja saadeti remonti. Kord ei põle bussil tuled, buss kaldub sõidu ajal ühest tee servast teise, siis imbub bussi kummalist vingulaadset haisu. Paar nädalat tagasi sõitis buss lahtise uksega ja tegi iga natukese aja tagant peatusi, sest bussis oli sinakas suits. Pärast seda kurtsid bussiga sõitnud lapsed koolis hingamisraskusi, peavalu ja kehva enesetunnet.

Nädala alguse krõbedate külmadega hilines teisel liinil sõitev hommikune koolibuss H6 kaks päeva järjest, lapsed ootasid peatustes, kus pole külma ja tuule eest kuhugi varjuda. Atkost vastas dispetšer, et lastel pole vaja ju kooli minnagi külma ilmaga!

Nii mõnedki lapsevanemad on loobunud laste koolibussile saatmiseks, olles ühtpidi mures nende turvalisuse pärast, teistpidi - lihtsam on hommikul juba ise laps kooli sõidutada, kui sõita poole töö tee pealt tagasi, et külmetav laps bussipeatusest kooli viia ja siis oma teekonda linna läbi ummikute uuesti alustada.

Kahju on väga toredast bussijuhist, kes peab sellise logu bussiga vastutama paljude koolijütside õnnelikult kooli jõudmise eest. Paraku jäävad bussijuhi käed korralike busside liinile panemisel lühikeseks.

Kas tõesti peab jälle Eesti riigis juhtuma midagi tõsisemat, et Atko bussifirma meie laste turvalisuse suudaks tagada. Mis küll peaks tegema ja kuhu pöörduma, et lapsevanem võiks hommikul lapse muretult koolibussile saata?

OÜ ATKO Liinid Harjumaa osakonna juhataja: homme alustab liinil tööd uus buss

OÜ ATKO Liinid Harjumaa osakonna juhataja Arvo Sarapuu juunior kinnitas, et homme hommikul alustab Harku valla koolibuss H2 liinil tööd uus buss. "Vabandame ebamugavuste pärast, mida tekitasid seni liini teenindanud bussi tehnilised probleemid ja keerulistest ilmastikutingimustest põhjustatud koolibusside hilinemised."

Ta lubas, et ettevõte teeb kõik endast sõltuva, et edaspidi kulgeks laste sõidud turvaliselt ja bussid liiguksid vastavalt sõidugraafikule. "Samas peame arvestama kiiresti muutuvate ilmastikuoludega, mis muudavad sõiduteed kohati väga libedaks ja just ohutust silmas pidades peab bussijuht sellises olukorras valima aeglasema sõidukiiruse," lausus Sarapuu juunior.