Ideaalses maailmas oleks jah poeletilt saadud mahlajoogis kolm apelsini, kaks porgandit ja üks õun. Reaalsuses annab mahlajoogile selle magusalt värske maitse ja ahvatleva värvi enamasti hulk kemikaale. Põhimõtteliselt jood sa puuvilja-maitselist värvilist vett, mis on segatud hunniku suhkruga. Isegi siis, kui sa teed ise mahla, kasutades 100% värskeid tooraineid, lõhub mahla pressimine osaliselt ka kasulikud kiudaineid ja alles jääb lihtsalt puuviljasuhkur. Kui sa just ei taha kaalus juurde võtta, eelista puuviljade söömist nende loomulikul kujul.

9. Müslibatoonid

Ei mängi suurt rolli, kas su lemmikmüslibatooni sees on pähleid või palju kiudaineid. Suur osa müslibatoone on täis suhkrut ja tihti on neil on küllaltki madal toitainesisaldus. Õunad ja toored mandlid on kindlasti tervislikum snäkivalik!

8. Purgioad

Oad on imelised, sest nad on väga kiudainerikkad. Lisaks saab neist palju taimset proteiini. Sama ei kehti aga poest ostetud purgiubade kohta. Purgitäis ubasid on segatud suhkru, naatriumi ja teiste lisanditega. Vältimaks üleliigseid kaloreid, tuleks värskeid ube ise kodus keeta.

7. Soolakringlid

Soolakringlitel, mis on paljude arvates madala kalorisisaldusega snäkid, on ühtlasi ka madal toitaineväärtus. Need sisaldavad palju naatriumi ja proteiin nendes peaaegu puudub. Kui siiski isu nende snäkkide järgi on suur, võiks neid tarbida koos toiduga, mis on kiudaine- ja proteiinirikkad (madala rasvasisaldusega juustuga või õuntega.)

6. Vegankrõpsud

Ei tasu liialt üllatuda, kui ühel hetkel avastad, et juur- või puuviljatükk vegankrõpsus on nii väike ja ohtralt töödeldud, (vahet pole, kas krõps on küpsetatud või praetud) et selle toiteväärtus on väike. Eelista võimalusel siiski tooreid puu ja juurvilju!

5. Töödeldud “rasvavabad” ja madala rasvasisaldusega toidud

Kohe kui avastati, et küllastunud rasv inimesele hea pole, hakkasid toidutööstused seda oma toodetest kõrvaldama. Probleem on selles, et toit ei maitse hästi, kui sellest rasvad eemdaldada — toidutööstused lahendavad seda probleemi toidule veelgi enam suhkrut lisades. Küllastunud rasv on võrldlemisi kahjulik, kuid liigne suhkur ja kunstlikud maitseained on seda kindlasti.

4. Riisikrõpsud

Kohevad riisikrõpsud on miljonite kaalulangetajate lemmiksnäkk. Need petlikud krõpsud ei sisalda aga peaaegu üldse vajalikke kiudaineid ja proteiine. Lisaks kutsutakse riisikrõpse carb-dense snäkkideks, mis tähendab et neis on oma kaalu kohta väga palju süsivesikuid.

3. Spordijoogid

Spordijook pole midagi enamat, kui maitsega vesi, millele lisatakse suhkrut ja elektrolüüte (soola), mis on kasulikud sportlastele. Tavainimesed vajavad ainult üksikuid suhkruid ja lisasoolasid polegi neil pigem vaja. Seega, kui sa ei kavatse ette võtta treenni vaid lähed niisama jalutama, joo parem vett.

2. Pähklid

Pähklid on kasulikud, kui neid süüa mõistlikult. Juba kuuest pähklist piisab, et inimene saaks sealt kätte vajalikud toitained ja ei tunneks end enam näljasena. Muidugi võib süüa ka rohkem, kuid rohkem pähkleid võrdub ka rohkemate kaloritega. Unusta ära ka kõik maitsestatud pähklid (magusad, soolased, röstitud), need on töödelnud viisidel, mis tapavad pähklite kasutegurid.

1. Töödelnud orgaanilised ja gluteenivabad toidud

“Orgaanilised” ja “gluteenivabad” toidud muutuvad aina populaarsemaks. Tihti jäetakse mainimata, et need orgaanilised ja gluteenivabad toidud sisaldavad tihti ka suhrut, rafineeritud teravilju ja rafineeritud õlisid, mis vähendavad toodete toiteväärtust. Orgaanilised ja gluteenivabad toidud on näiteks värsked puu- ja juurviljad.

Kasutatud allikas: EatThis