Kui kindel sulle see kapp või riiul ka ei näiks, kõik on võimeline koos selle najal turniva lapsega pikali kukkuma. Kas teadsid, et USA-s jõudis aastatel 1990-2007 erakorralise meditsiini osakonda 15 000 last just mööbliõnnetuste tõttu ja igal aastal suri sel põhjusel umbes 300 last. Nii et mööbel seina, kohe.

Lisaks jälgi, et sa ei paigutaks atraktiivseid asju ülemistele riiulitele või kapi otsa nähtavasse kohta, tekitades nii lapses huvi ja vajaduse nende järele ronima hakata.

Aknad lukku

Kui aknaid ei saa võtmega lukku keerata, eemalda link või kasuta muid turvameetmeid, et lapsel poleks mitte mingil juhul võimalik end aknast välja upitada.
Eemalda lämbumisohtlikud esemed

Jah, mida vanem laps on, seda vähem pistab ta asju suhu, aga lapsed on ettearvamatud ka vanemas eas. Rusikareegel on, et kõik, mis mahub tualettpaberi papist toru sisse, mahub ka lapsele suhu, rääkimata muidugi veelgi pisematest esemetest. Alles hiljuti suri ema käte vahel Austraalia poiss, kes oleks nädala pärast nelja-aastaseks saanud, sest pani endale suhu kummipalli, mis oli oma suuruselt ometi ohutuks kategoriseeritud. Kummipalli õnnetusi on olnud veelgi, nii et need võiks lapse ümbrusest üldse eemaldada.
Pistikupesad kinni

Su laps võib näida nutikas ja arusaaja, aga ideed tulevad ootamatult ja need võivad õnnetult lõppeda. Seega tasub üleliigsed pistikupesad kindlasti kinni katta. Püüa peita ka kõikvõimalikud juhtmed, vältimaks seda, et ta tõmbab endale neid sikutades midagi pähe või selga.

Allikas: babysleepsite.com