Kangekaelsed lapsed saavad rikkaks

Sellisele järeldusele jõuti 700t last aastakümnete jooksul jälgides. Esmakohtumine lastega toimus siis, kui nad olid üheksa-aastased ja nendega võeti uuesti ühendust siis, kui „lapsed“ olid saanud neljakümnesteks. Igale osalejale tehti põhjalik iseloomuanalüüs.

Ja mis selgus?

Lapsed, kes polnud eriti koostööaldis, ignoreerisid nii reegleid kui oma vanemate keelde-käskusid, teenisid täiskasvanuna rohkem raha kui tema rahumeelsemad ja koostööaltimad kaaslased. Nii et kui su laps on see, kes endale alati suurimat küpsist nõuab, on tema tõenäoliselt üks neist vähestest, kes julgevad tööl endale suuremat palka küsida. Ja oskab seda teha nii, et keegi talle ära öelda ei saa.

Miks siis põikpäisus ja kangekaelsus kasuks tulevad?

Selliste omadustega lapsed on tõenäoliselt väga võistlushimulised ja tahavad alati võita, mistõttu on nad valmis ka rohkem pingutama. Tõenäoliselt lepivad nad ainult parimate hinnetega koolis ja soovivad ka täiskasvanuna endale parimaid tingimusi tööl, kaasa arvatud kõrgemat palka. Hea sissetuleku nimel ei pelga nad ärritada ei kaaslasi ega ülemusi ja see viib sihile. Paraku kaasneb sellega ka oht, et nad võivad üle piiri minna ja hea teenistuse nimel eetikapiire ületada.

Loomulikult ei ole ainult vastupanu ja iseteadvus need, mis aitavad su lapsel edukaks saada. Sinu igakülgne tugi, julgustus ja abi on samuti hädavajalik. Kuid ehk aitab teadmine värskelt tehtud uuringust sul järjekordse „miks ma pean salli kaela panema“ vaidluse rahulikumalt üle elada ja optimistlikumalt tulevikku vaadata!

Foto:Scanpix/PantherMedia

Allikas: www.inc.com