Kiri, millele postitaja viitab, nendib rangelt, et ühise kodurahu ja heanaaberlike suhete säilitamise nimel tuleb lastele selgitada elementaarseid põhitõdesid teiste inimestega arvestamisest ja austamisest. Juurde on lisatud ka Eesti Vabariigi Korrakaitse seaduse paragrahv 56 punkt 1, mis ütleb, et avalikus kohas on keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra. "Palume kõikidel lapsevanematel rääkida tekkinud probleemist oma lastega ning edaspidi mängida naabreid müraga mitte häirival moel."

Teema on äärmiselt kirgiküttev ja sadadest meeldimistest, jagamistest ja kommentaaridest võib välja lugeda, et poolehoid kuulub eranditult kõnealuse postituse autorile. Ühtlasi jagatakse isekeskis enda kogemusi ning mitmed teised lapsevanemad ja loomaomanikudki on võtnud sõna naabrite ettekirjutuste teemal ja kurdavad "lumehelbelisuse" üle, mille kohaselt ei tohi keegi varsti enam piiksatadagi.

Pere ja Kodu toimetusele saabus ka kõnealuse kirjaliku noomituse autori selgitav kommentaar, kus ta täpsustas, et otsustas naabrite lapsi korrale kutsuda, kuna mänguväljak asuvat akendest kõigest 2 meetri kaugusel ning lärmajateks olevat olnud teismelised, mitte väikelapsed. Selgituse autor lisab ka, et emotsionaalseks pöördumiseks ajendas teda asjaolu, kus tekkinud lärm ei lasknud tema 3-kuusel beebil lõunaunne suikuda.

Jaga
Kommentaarid