VÄIKE JÄÄR

Jäärast lapsed on eelkõige tegijad. Kõige paremini tunnevad nad ennast siis, kui nad saavad ühtlasi ka liidrid olla. Jäärast lastel on palju energiat ja nad innustavad sellega ka teisi lapsi. Nad on väga seiklushimulised ja kui nad hakkavad suure hooga maailma avastama, sest nad tahavad ära proovida kõik, mis elul on pakkuda, siis tuleks vanematel mõelda, kuidas nende elu ja tervist kaitsta.

Kui asjad ei lähe täpselt nii nagu väike Jäär soovib, tekib Jääral väga kergesti frustratsioon, millest ta tingimata ka kõikidele ümberolijatele teada annab. Jääral on oma emotsioone päris raske valitseda.

Kui sinu Jäärast laps on mässaja tüüpi, siis päris kindlasti pole mõtet tema peale karjuda. Nende puhul töötab paremini “aeg maha” meetod ja neile tuleb juba varajases eas õpetada, et teiste suhtes tuleb lugupidamist üles näidata.

Väikesed Jäärad ei ole erilised keerutajad, nad ütlevad otse välja, mis neile meeldib ja mis mitte. See teeb nende mõistmise küll lihtsamaks, kuid samas võid mõnikord oma lapse taktitunde puudumise pärast ka pisut piinlikkust tunda.

Pisikeste Jäärade jonnihood on päris võimsad. Selles vanuses tuleb neile õpetada, et “ei” on “ei”. Ehkki nende raevuhood on tormilised, pole need eriti kauakestvad ja lõppevad sama järsult, kui algasid.

Mis puudutab pisikese Jäära söömisharjumusi, siis peab ütlema, et nad on päris valivad. Arvesta sellega, et nad võivad pikka aega eelistada ühte tüüpi toitu ja nende menüü värskendamine võib sinu jaoks paras väljakutse olla.

Väikese Jäära mänguaeg

Harivad mängud ja puzzled sobivad Jäära arendamiseks hästi. Talle meeldib oma mõistusele väljakutseid esitada.

Paljud pisikesed Jäärad vajavad tormamist ja naudivad kiirust. Sellisel juhul sobivad nii ralliautode mängud kui füüsiliselt aktiivsed tegevused.

Jäärad armastavad olla rambivalguses. Neile meeldib näidelda, tegeleda enese välimusega ja riietusega. Anna talle siis ka mängides võimalus end selliselt väljendada, sest see toob välja Jäära loovuse.

Nippe väikese Jäära vanematele

  • Jäärast laps lausa jumaldab kiitust ja auhindu. Jälgi, et sa jagaksid tunnustust siis, kui laps on midagi saavutanud, ennast ületanud, midagi uut õppinud… Sest kui pisikest Jäära pidevalt premeerida, nii asjade kui sõnadega, hakkab ta seda nii loomulikuks pidama, et hakkab sinult lausa nõudma pidevat kiitmist.
  • Parim viis oma väikest Jäära motiveerida, on esitada talle väljakutse.
  • Sellele lapsele ei meeldi sugugi, kui teda ignoreeritakse. Ta teeb kõik, et olla tähele pandud.
  • Väikesele Jäärale on füüsiline tegevus kasulik mitte üksnes seepärast, et tema lõputut energiat maandada, vaid ka selleks, et ta õpiks pisut distsipliini.
  • Jäärad on iseseisvad juba varakult. Anna oma Jäärale võimalus omaette olla, kui ta seda vajab.
  • Elu on Jäärale põnev väljakutse. Väikese Jäära puhul tuleb sul aidata tal oma energiat suunata nii vaimseteks kui füüsilistesks väljakutseteks ning tutvustada teda ka faktiga, et elus on reegleid, mida tuleb järgida. Siis ei saa temast sihitut mässajat vaid inspireeriv liider.

Tegelikud ei ole väikesed Sõnnid sugugi pullikeste moodi. Nad on hoopis rahuarmastavad, sõbralikud ja hindavad meeldivat õhkkonda. Pisut raske on neil aga muutustega kohaneda. Neile meeldib oma rütma ja rutiin. Kui teie pere plaanib näiteks kolida, siis võid avastada, et väike Sõnn võtab seda päris raskelt. Lase tal eesoleva muudatuse mõttega alati omas tempos harjuda. Pole vaja talle uuendustega lihtsalt peale lennata, siis hakkab ta kindlasti sõrgu vastu ajama.

Väiksed Sõnnid on väga lojaalsed — nii inimestele asjadele kui kohtadele. Neil pole midagi uuenduste vastu, kuid nad soovivad uuendustega omas tempos kohaneda ja nad tahavad enda jaoks läbi mõelda, kas see uuendus ikka neile kasu ka toob.

Kui Sõnnist laps satub jonnima, siis tema puhul toimib kõige paremini rahulik ja loogiline seletamine.

Väikese Sõnni mänguaeg

Sõnnidele meeldib hea muusika ja laulmine. Anna talle võimalus kas sellega ise tegeleda või siis aita tal hankida tema lemmikmuusikat.

Kuna tal võib olla raske ühelt tegevuselt teisele ümber lülituda, siis anna talle selleks aega. Näiteks ütle talle sõbralikult juba paarkümmend minutit enne magamaminekuaega, et tal tuleks oma õhtused tegemised lõpetada, sest uneaeg on lähedal ja siis tuleta talle seda lahkelt ka kümne minuti möödudes meelde.

Kaos ja tormlemine ei sobi tavaliselt väikesele Sõnnile, anna talle võimalus rahulikult omi asju ajada.

Nippe väikese Sõnni vanematele

  • Kui nüüd võrrelda teiste tähemärkide esindajatega, siis on pisikese Sõnni kasvatamine isegi mõnevõrra lihtsam. Nii et kui sulle tundub, et oled oma Sõnnikesega hädas, siis proovi ette kujutada, mida veel teised lapsevanemad tunnevad! Neile meeldib kallistusi jagada, neile meeldib sinuga koos raamatuid lugeda või huvitavat filmi vaadata. Ta tahab olla sinu lähedal ja hindab füüsilist poolehoidu. Kallistamised on väga olulised.
  • Sõnnid on juba lapsena meeldivalt sotsiaalsed, nende plussiks on see, et nad ei lobise lakkamatult vaid räägivad ja arutlevad huvitavalt. Samuti on nad juba päris noorena üllatavalt kannatlikud.
  • Kui soovid, et sinu pisike Sõnn saaks kasvada talle sobivas keskkonnas, siis anna talle endale võimalus valida, milliseks ta tahab oma toa kujundada. Ta valib intuitiivselt värvitoonid, mis tema meelerahu aitavad säilitada.

Väike Kaksik on väga uudishimulik. Just Kaksikust laps on see, kes kõige tõenäolisemalt esitab küsimuse: “Miks on taevas sinine?” Selleks ajaks, kui suudad ühele tema küsimusele vastuse leida, on temal juba uus küsimus valmis mõeldud. Muidugi on tema uudishimulikku meelt raske pidevalt uue infoga täita, kuid päris kindlasti ei tasu sul seda tegemata jätta. Aita tal pigem ka ise oma küsimustele vastuseid leida, pakkudes talle laste entsüklopeediaid ja oskusi internetis surfata.

Nende uudishimu on nii suur ja neid huvitavad kõik asjad. See võib tekitada sinus tunde, et sinu väike Kaksik hüppab ühelt teemalt teisele ja süvene millessegi lõplikult. Alates sellest ajast, kui ta on rääkima hakanud, arutleb ta lõputult kõige ja kõigi üle. On oluline, et ta kohtuks erinevate inimestega ja arutleks erinevatel teemadel. See tagab talle sujuva, kiire ja pingutusteta arengu.

Väikese Kaksiku mänguaeg

Asi, mida peaksid oma väikesele Kaksikule selgitama, on see, et kõik lapsed ei ole nii kiired mõtlejad, kui tema. Tal tuleb õppida teistele aega andma. Ja olema teistega kannatlik.

Väikestele Kaksikutele meeldivad kõikvõimalikud esinemised ja näitemängud. Anna talle võimalus oma etteasteid korraldada, see teeb talle palju rõõmu.

Nippe väikese Kaksiku vanematele

  • Kuna sinu Kaksik on väga uudishimulk, siis loo talle võimalused enese mitmekülgseks ja loominguliseks arendamiseks. Seni, kui õppimine on huvitav, mitte kuiv tuupimine, haarab sinu Kaksik kõike lennult.
  • Kaksikutest lapsele tuleb sul vanemana õpetada, et küsimuste esitamiseks on oma aeg ja koht ning et igale vestlusele ei sobi alati oma märkustega sisse sõita.
  • Kaksikutele tuleb pakkuda tingimisteta armastust. Nende suur probleem on pühenduda vaid ühele teemale või ühele inimesele. Kui kodus ei ole teda kogu aeg armastus ja toetus ootamas, leiab ta selle raskusteta mujalt. Eriti ta sellepärast ka süüd ei tunne.
  • Ole oma väikese Kaksiku suhtes ka tähelepanelik. Ta on suurepärane manipuleerija, kui tal on vaja sündmusi või otsuseid endale vajalikus suunas lükata. Ta ei manipuleeri väga varakult mitte ainult teiste lastega vaid ka täiskasvnutega.
  • Nad on säravad isiksused, kellel on suurepärane suhtlemisoskus, mis neile täiskasvanuna ka kasuks tuleb. Aga nende kalduvus oma heaolu nimel manipuleerida vajab veidi taltsutamist. Kui tal pole vaja sinu armastuse nimel skeemitada, siis see on talle signaaliks, et poolehoid võib olla ka lihtsalt olemas. Ilma tingimusteta. See teadmine võtab tal palju pingeid maha.

Väikesed Vähid on väga hoolitsevad. Pole ime, kui sinu pisike Vähk toob koju hüljatud või vigase loomakese ja sõbrustab lastega, kellega keegi teine ei mängi. nad on emotsionaalselt oma pere ja sõpradega väga seotud. Sinu pisike Vähk on see, kes seisab selle eest, et kõigist hoolitaks.

Väikese Vähi mänguaeg

Tihtipeale on Vähist lapse parimaks sõbraks tema enda kujutlusvõime.

Isetehtud mänguasjad pakuvad pisikesele Vähile palju huvi, sest neil pole stereotüüpset välimusi ja funktsiooni ning toetavad tema loomingulisust.

Kui mõnede laste puhul koguvad pehmed mänguasjad lihtsalt tolmu, siis väike Vähk armastab just selliseid mänguasju, mida saab kaissu võtta.
Loomingulised tegevused on Vähist lapse jaoks väga köitvad.

Kui Vähist laps on alles beebi, ei lepi ta kellegi teise, kui emaga. Tema lemmiklõõgastusviisiks on enamasti just vanniskäik. Vähid on häbelikud ja tundlikud.

Nad vajavad vanematelt julgustust ja heakskiitu, et ka väljaspool oma mugavustsooni end hästi tunda. Nad tahavad sulle sulle meeltmööda olla ja kurvastavad, kui sa tema pingutusi ei märka. Nendest lastest ei saa enamasti ei järgijaid ega ka liidreid mitte.

Ta panustab rohkem iseseisvusele ja tahab olla sõltumatu teistest nii materiaalselt kui vaimselt.

Vähist laste ei ole üldiselt eriti keeruline kasvatada, kui võrrelda teiste tähemärkide esindajatega.

Nippe väikese Vähi vanematele

  • Toeta teda ja julgusta teda enesekindel olema. Aita tal vaimselt valmistuda selleks, et mitte kogu maailm ei koosne headusest.
  • Õpeta teda oma emotsioone väljendama, sest ta võib väsinuna või häirituna hakata teistele ka inetult ütlema.
  • Huumor on parim, millega teda kriitilistest punktidest üle aidata.
  • Ta võib olla tujukas ja sellega toimetulemine saab olema sinu väljakutseks.
  • Aita tal iseseisvuda ja sinu põllepaeltest lahti lasta.
  • Ta on väga tundlik ja sellega pead tema puhul arvestama.
  • Turguta tema loovust, eneseväljendus on tema jaoks tähtis.

Tal on komme kõike koguda, suhtu sellesse kannatlikult ja õpeta teda, et sellest pole midagi hullu, kui ta aegajalt mõnest asjast ka loobub (näiteks teistele annetades).

Allikas: xstrology.org