Neil kassidel on kohastumus niiskes kliimas toimetulekuks ja kuna ilmastikuolud võivad selles USA kirdenurgas vahel üsnagi karmid olla, siis ongi meini kassidel paks veekindel kasukas, mis pakub kaitset külmade tuulte ja vihmade eest.

Tublisid ja suurekasvulisi main coone'e peeti alguses perefarmides hiirepüüdjatena, sest nad pidasid tänu oma veekindlale kasukale vapralt vastu karmidele tuultele, lumele ja külmadele vihmadele.

Maine coon'i tõugu kasse teatakse kui kodukasside kõige suurekasvulisemaid esindajaid. Keskmiselt kaaluvad need iludused 4–8 kg, neil on nurgeline ja tugev keha. Ka lihased on neil tugevamad kui teiste kassitõugude esindajatel.

Teiste kodukassidega võrreldes avaldub aga meini kassidel veel üks erilisus – nimelt ei peatu nende kasvamine ka siis, kui nad on jõudnud täiskasvanuikka ehk saanud kolm kuni viis aastat vanaks. Nii võite arvestada, et maine coon'i tõugu kass on justkui tõeline kodutiiger.

Suurele välimusele lisaks on nad pärinud oma esivanematelt ka kolmnurkse kujuga karvkatte kaelal ja rinnal.

Maine coon'i tõugu kassid on heasüdamlikud ja leebed hiiglased, kes ei pelga pererahvale oma kiindumust välja näidata. Nad saavad hästi läbi ka pere teiste lemmikloomadega, sest ei ole agressiivsed ega kaitsvad. Meini kasside sõbralikku iseloomu arvestades poleks ime seegi, kui kass moodustaks koos pere teiste lemmikloomadega väikese tsirkusetrupi, kes teid kodus iga päev lõbustab.