Te ei räägi omavahel päris asjadest.

Muidugi vahetate igapäevast hädavajalikku infot selle kohta, kes poodi peab minema või lapsed lasteaiast ära tooma, kuid millal te viimati omavahel tõsiselt ja täiskasvanute kombel päris olulistest asjadest rääkisite? Nagu tulevik, plaanid, unistused, lootused... Ainult sellised vestlused hoiavad suhet üleval, mitte võistluslik halin sellest, kummal oli tööl kehvem päev või kui palju tööd jäi tegemata.

Sa ei täida ta palveid.

Ole nüüd enda vastu päriselt aus: mitu korda on su naine palunud sul see tilkuv kraan korda teha või kriuksuv ukselink ära parandada? Kui palju kordi oled sa lubanud seda KOHE teha, aga asjad on siiani ripakil? Oled sa tõesti imestunud, miks ta sinu peale pahane on, kui ta on esitanud sulle konkreetse palve, mida ei ole olnud raske täita, kuid mis on siiani tegemata?

Sa küsid valesid küsimusi.

Mõnikord täiskasvanud inimesed küll räägivad omavahel tõsiselt ka, aga suudavad väga edukalt tõelisi probleeme eirata ja need maha vaikida. Sest neist vestlemine on ebamugav ja vastik. Kuid kui sa ei tea, mis ta peas tegelikult toimub, on sul väga raske teda aidata ja talle toeks olla. Isegi, kui sa tead, et see vestlus lõpeb inetult või pisaratega, võta julgus kokku ja tõstata teema, vastasel juhul ei muutu midagi paremuse poole.

Kuhu põnevus kadus?

Värskelt armununa ongi elu kogu aeg põnev ja selleks, et liblikad kõhus möllaks, pole eriti pingutada vaja. Mõni aasta hiljem on olukord hoopis teistsugune. Selleks, et midagi toimuks, peab pingutama ja vaeva nägema, vastasel juhul elategi õnnetult õe-venna elu ja olete mõlemad äärmiselt rahulolematud. Ta ootab sinult esimest sammu! Üks väike lillekimp, kinoõhtu või romantikapakett on just see, mida ta vajab, et sära silmadesse tagasi tuleks!

Tema on pere ainus kokk.

Terve pere tahab mitu korda päevas süüa ja usud või mitte, aga söögi valmistamine pole mingi lust ja lillepidu. See on päris suur ja energiakulukas ettevõtmine ja kui kõik kolm söögikorda jäävad ainult sinu naise teha ning nii 7 päeva nädalas, siis pole tõesti imestada, et ta surmani tüdinud on. Ole mees, keeda see pakk spagette (kasutamisõpetus on paki peal kirjas) ja viska sinna tomatikaste peale, lõika värsket kõrvale ja ongi toit valmis ning naine õnnelik! Eriti teretulnud on sellised sinupoolsed žestid siis, kui tead, et kaasal on tööl pikk ja raske päev ning ta on koju jõudes nii väsinud, et kukub jalapealt voodisse. Aga peab end siis püsti ajama, sest on vaja koristada, süüa teha, laste homsed asjad üle vaadata, rebenenud jopet parandada...

Kes koristab?

Sa oled küll hästi tubli, kui suudad ise oma mustad sokid pesukorvi panna, aga kogu elamise korras hoidmiseks on vaja natuke rohkem vaeva näha. Laste klotsid ei kao põrandalt iseenesest, aknad ei lähe ainult vihmaveega läikima ning tolm ei haihtu riiulitelt ja põrandalt nõiaväel. Samuti ei pese nõud ennast ise ja kuivad riided ei voldi ennast ise kokku. Kui su kallis naine tunneb, et ta peab seda kõike üksi tegema, on ta sinu peale väga pahane. Palun aita, sulle ju endale meeldib ka puhtas kodus elada.

Ta tunneb end üksikemana.

Foto: Shutterstock

Teie lastel on kaks vanemat, mis tähendab, et nii rõõmud kui vastutused ja kohustused peaksid olema võrdselt teie vahel jagatud. Stress ja tülid on kiired tulema, kui sa ilmud kohale ainult isadepäevapeole (kui sedagi) ja kogu ülejäänud töö (äratamine, riietamine, söötmine, lasteaeda viimine, lasteaiast toomine, mängimine, kasvatamine, õpetamine, pesemine, magama panek) jäävad ainult naise õlule.

Tal pole enam oma elu.

Millal sa viimati küsisid oma naiselt, mis filmi ta tahaks vaadata või millisesse restorani õhtusöögile minna? Tõenäoliselt ei ole ta saanud rahulikult ja segamatult mitu aastat peadki pesta ega tuletis käia, telekast näeb ta ainult multikaid ja toiduks on ainult see, mida lapsed ja sina soovite. Ta unistab heast filmist, täiskasvanutele mõeldud õhtusöögist ja segamatust vestlusest meeldivas seltskonnas, kuid pereelu kõrvalt on need kõik unarusse jäänud. Ta ohverdab ennast sinu ja laste heaks ja tegelikult on ta sellest tüdinud.

Ta vajab aega.

Päevas ei ole piisavalt tunde, et teha ära kõike, mida ühelt töötavalt naiselt ja emalt eeldatakse. Täiskasvanuelu on väga keeruline ja aeg-ajalt jookseb juhe täiesti kokku ka kõige võimekamal emal. Nii et kui vähegi saad, võimalda talle aega juurde. Too ise lapsed koju või vii trenni, käi töölt tulles poest läbi, pese nõud või mine lastevanemate koosolekule.

Ta vajab rahu.

Tead seda tunnet, mis sind valdab, kui oled just töölt koju jõudnud? Tahaks visata jalad seinale ja lihtsalt niisama olla? Tea, et su naine tahab sedasama. Ja arvatavasti annab ta sulle võimaluse pärast tööd end välja puhata ja rahulikult olla, kui ta ise lastega räägib ja süüa teeb. Ka kodune ema tüdineb pidevast kisast ja laste lalinast ning vajab kuuma vanni ja kruusitäit jahtumata kohvi, et end jälle normaalse inimesena tunda. Nähes, et naisel hakkab juhe kokku jooksma, võta oma pesamunad ja mine nendega õue või paku välja, et oled ise lapsehoidja ja saada naine juuksurisse, massaaži või sõbrannadega kohvikusse.

Allikas: Diply