1

Tartu maakond, Tartu

Tahad end üllatada? Teaduskeskus AHHAA pakub nii teadust, põnevaid tegevusi, seiklusi, kasulikke oskusi kui ka mõnusat ajaviidet. Meie keskusest leiad atraktiivse õpikeskkonna ning omandad uusi teadmisi. Kõik näitused on üles ehitatud "käed-külge"-meetodil, see tähendab, et sul on võimalus kõike ise tunnetada ja proovida. Olgu selleks siis planetaarium, koolilabori, õppematerjalide loomine, põnevad tehnikaseadmed või teadusteater. Meie juures on sul võimalik pidada isegi oma sünnipäeva. Lisaks tegutseb iga päev Lõunakeskuses 4D kino. AHHAA ootab Sind! NB! Kassa suletakse tund enne sulgemist.

Lääne-Viru maakond, Rakvere

Eesti Politseimuuseumi eesmärgiks on olla interaktiivne muuseum, kus saab läbi isetegevuse ja mängu kogeda politsei tööd. Meie muuseumis saab mõõta reaktsiooni auto roolis, panna selga politsei varustust, õppida käituma tänavarahutustel, võtta sõrmejälgi ja lahendada kriminaalseid mõistatusi ja palju muud! Väikestele külalistele on tehtud Lastepolitseimuuseum, kus on võimalik õppida kuidas õigesti liigelda, samuti saavad lapsed mängida detektiivi, meisterdada ning hullata mängutoas. Väljapanek valmis koostöös politsei- ja piirivalveametiga. Eesti Politseimuuseumis naljalt igav ei hakka!

Harju maakond, Põhja-Tallinna linnaosa

Euroopa põnevaim meremuuseum on Lennusadamas! Ajaloolistes vesilennukite angaarides on väljas igi 200 ehtsat eksponaati: allveelaev Lembit 1930datest, sajandivanune jäämurdja Suur Tõll, vesilennuk Short 184, paadid ja purjekad ning paljud teised. Lennusadam on meeldejääv elamus kogu perele: ümbermaailmareis Kollasel Allveelaeval, kostüümides pildistamine, suur akvaarium, simulaatorid, kino ja palju muud huvitavat! Lisaks on avatud kohvik MARU ja suurepärase valikuga mereteemaline muuseumipood. Välialal on töötav sadam, laevad ja purjekad, suurepärane mere- ja linnavaade ning laste mänguväljak.

Harju maakond, Põhja-Tallinna linnaosa

Energia avastuskeskus - avasta, mängi, õpi! Sajandivanune elektrijaam pakub hulgaliselt avastamis- ja õppimisvõimalusi. 130 interaktiivset ehk nn «käed külge» eksponaati tutvustavad energeetika ajalugu, elektri avastamist, välku, taastuvaid energiaallikaid, tuumaenergiat, häält ja heli ning optikat. Just siin: Näed ainulaadset välgudemonstratsiooni! Saad avastada kosmost 10-meetrise läbimõõduga virtuaalses planetaariumis ning õppida teadusteatri harivate programmide toel ja töötubades. Sobib pidada ka seminare, loenguid, sünnipäevi ning firmaüritusi. .

Ida-Viru maakond, Kohtla-Nõmme alev

Tahad tõelisest kaevurielust maigu suhu saada? Siis ei jää muud üle, kui kummikud jalga, puhvaika selga ja lamp kätte. Sest, kus mujal, kui maa all näed, kuuled, maitsed ja tunned just seda, mida mehed, kes mitukümmend aastat igapäevaselt maa all rasket tööd tegid. Nüüd avatud ka Rikastusvabrik, mis näitab Sulle põlevkivi teekonda maa peal, räägib energia tekkimisest ja sellest, mis tulevikus energia valdkonnas juhtuma hakkab. NB! Piletimüük maa alla lõppeb 2 tundi enne muuseumi sulgemist, Rikastusvabrikusse tund enne sulgemist.

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Tallinna vanalinnas asuv tervishoiumuuseum asutati 1924. aastal. Muuseum eksponeerib anatoomia- ja tervishoiuteemalist püsinäitust ning kogub Eesti meditsiiniajalooga seotud pärandit. Lisaks sellele on muuseum õppeasutus, kus selgitavate väljapanekute abil tervishoiuteemasid näitlikult ja huvitavalt käsitletakse. Muuseum pakub: - Ekspositsiooni tutvustavat giidituuri. - Erinevas valikus muuseumitunde. - Sünnipäevade pidamise võimalust. - Ruumide rent erisündmuste läbiviimiseks. Terves kehas terve vaim. Tule avastama!

Tartu maakond, Tartu linn

01.10-2015-30.04.2016 on Hullu Teadlase kabinet Tartu Ülikooli muuseumis toimuva remondi tõttu suletud. Sel ajal ootame Sind Hullule Teadlasele külla Tartu tähetorni, kus me avame 10. oktoobril Hullu Teadlase maailmamõõtmise jaama! Hullu Teadlase kabinet on teemaruum, mis kutsub nii lapsi kui ka täiskasvanuid avastama ja saama sõbraks teaduse ning teadlase tööga. Fantaasiarikas ja põnevate mehaaniliste interaktiivsete „mänguasjadega" ruum on koduks ning tööpaigaks Hullule Teadlasele, keda innustavad pidevalt tuhanded uued ideed ja küsimused ning kes ennastunustavalt püüab neile vastuseid leida.

Jaga
Kommentaarid