Kõik koos!
Festivalide ja kontserdite külastamine üheskoos on tore ja väga vajalik! Miks peavad pisikesed alati magama minema, et vanemad saaksid (tihti pärast pikka tööpäeva) hilja õhtul kontsendile minna? Koos muusika ja mõnusa sumina sees olemine on kordades toredam! Lapsevanemana näed oma last uues keskkonnas, märkad, mis teda kõnetab, milline muusika meeldib, millised tegevused või helid köidavad just sinu last.


On ta räpigeeniga või pigem malbe õõtsuja? Õpiks ta latealal pigem unenäopüüdjaid valmistama või kokkaks pelmeene, joogataks, teeks pühendunult metsamandalat? Lapse märkamine uues keskkonnas on tore ja avab ka sulle selle kõige tuttavama sõbra uusi tahke. Kasutage võimalust koos tegutseda, nautida muusikat ja oma maitseelistuste üle arutleda.


Avastad uusi paiku!
Festivalid toimuvad erinevates paikades. Tihti on keskkond, kus sündmus aset leiab, programmiga võrdselt huvitav. Uurige koha kohta, kuhu olete minemas. Millises Eesti osas see asub? Kes sealt pärit on? Mis on selle piirkonna kuulsaimad kohad, mis seal veel lähedal asub? Mõni raba, veekogu, kuhu enne või pärast pidustusi tutvuma minna? Mille poolest see koht ja see festival eriline on? Miks see sündis ja mille tõttu erineb teistest festivalidest?
Kogu inspiratsiooni!
Festivalid on nagu väikesed omaette maailmad, mis tihti ehitatakse ülesse just selle, aastas vaid kord toimuva sündmuse jaoks. Ja seda kõike on korraldajatel ühteaegu põnev kui ka keerukas teha. Kuidas tekitada muidu tühja metsa restoranitänavad, veega tualetid, telkimisalad, lastemaailmad, raamatukogu, veevõtupunktid, malelauad, valgusinstallatsioonid ja muu, mida tavalises metsas või mere ääres naljalt ei kohta?
Võta festivali kui inspiratsiooniretke — kogu ideid, mida oma kodus rakendada või tee nimekiri lugudest, mis festivalil kohe eriliselt tantsima panid. Miks mitte õppida selgeks ka malemäng?
Pikenda festivali!Kuulake juba festivalilie sõites või enne koos kodus ülesastuvaid artiste. Kindlasti avastate mõne seni tundmata, aga kõnetava muusiku. Tehke juba kodus väike soojendus ehk väike õhtudisko kodu köögis. Koostage endale autosõiduks playlist festivali artistide lemmikutest. Saate seda teepeal kuulata, samuti on alati rõõm suurem kui esitamisele tuleb juba tuttav lugu. Uurige artistide kohta ja pange paika plaan, milliseid esinejaid kindlasti soovite kuulata, kus ja millal nad ülesse astuvad. Ära unusta tutvuda lasteprogrammida.
Võib juhtuda, et lastealast te kaugemale ei jõuagi, sest tahame või ei, aga ka meie, suurte inimeste sees on peidus laps, kes hea meelega käed mullaseks või käbiseks teeb ja asub pisematega võidu tegutsema. Kui aega, tehke juba enne peopaika jõudmist väike matk või lööge telklaager püsti mõne lähedalasuva kauni koha ääres pärast festivali. Seesama varem koostatud playlist sobib kindlasti ka õhtuse lõkke või vorstigrillimise juurde ja seda on hea kuulata ka aastaid hiljem meenutamaks ühist ja ehk esimest koos festivalilkäimist.
Intsikurmu festival kutsub igas vanuses lapsi Lastekurmule
Intsikurmu 2018 03.08


2.-3. augustil toimub Põlva iidses metsapargis seitsmendat korda Intsikurmufestival, kus astuvad üles põnevad artistid meilt ja mujalt. Lisaks hoolikaltvalitud muusika- ja kunstiprogrammile on kõige noorematele festivalikülastajatele mõeldud eraldi tegevusprogrammiga Lastekurmu ala.
Intsikurmu festival peab olululiseks, et ka pered ja lapsed saaksid festivalil mõnusasti ja üheskoos aega veeta. “Soovime, et festivali külastaja, nii suur kui väike, oleks hellitatud hea atmosfääri ja emotsioonidega ning naaseks koju natukene õnnelikumana, kaasas mõtteline pagas uudsete ideede ja kogemustega” räägib Lastekurmu projektijuht Bianka Soe.
Sel aastal on laste ala eriliselt metsik ja metsane. Graafik ja illustraator Nestor Ljutjuk ja gräfitikunstnik Mihkel Mäemat õpetavad metsa alfabeeti, graafikud Britta Benno ja Mari Prekup aitavad kohapeal trükkida raamatute sisse käivad isikupäraseid exlibriseid. Toimuvad erinevad töötoad — saab põristada trumme, teha metsajoogat taimede võlumaailmas, valmistada embusjänkusid. Arhitektuurikoolis saab kujundada mini metsalava. Laupäeva õhtu lõppeb aga metsiku tantsu värgiga. Muidugi ei puudu erinevad puhke- lugemise — ja meisterdamise alad ega ka juba tuttavad käbid ja kännud ning kännukabed ja suur metsabatuut ehk puude vahel õõtsuv kalavõrk.
Varasemaid põnevaid ettevõtmisi kaunis kodumaa looduses ja rõõmu laste silmis saab näha ka aftermovies, mida saab vaadata siit.
Täpse Lastekurmu programmi leiab Intsikurmu kodulehelt: https://intsikurmu.com/lastekurmu/

Kõik Lastekurmul toimuv on festivali külastajatele tasuta.
Kuni 11-aastastele (k.a.) sissepääs koos pileti ostnud täisealise saatjaga TASUTA. Alates 12.a (k.a.) kuni 17.a (k.a.) pääseb festivalile noortepassiga vaid koos pileti ostnud täisealise saatjaga.
Päevapiletid, noorte- ja festivalipassid on müügil Ticketeri keskkonnas.Liitu sündmusega Facebookis ja jälgi Intsikurmu tegemisi Instagramis.
Jaga
Kommentaarid