Kui ta nõuab midagi ähvarduste abil, siis ära lase tal oma tahtmist saada

Sa ju tead, et kui laps terroriseerib oma nõudmistega, siis anna talle järele ja jäädki tema orjaks.
Tunnista siis pigem tema taotluse olulisust, kuid tegutse siiski nii nagu sinul vaja. Kui ta tahab õhtul sinu voodisse magama minna, siis võid ju lihtsalt käratada: “EI!“ ja seejärel kolm tundi lapse nuttu taluda. Sest see on tema terror, millega ta sind mõjutada loodab. Aga sa võid talle ka öelda, et mine oota oma voodis und ja kui ma tulen ja sa pole veel magama jäänud, siis võtan su kaissu. Kui sina lõpuks magama minema hakkad, on tema igatahes uinunud ja sina pole oma lubadust murdnud.

Ta tahab valida ja sa annad talle valikuvõimaluse, aga nende asjade vahel, mida tal niikuinii teha tuleb

Näiteks: "Kuidas sulle meeldiks nüüd teha? Kas koristad enne toa ja tuled siis köögivilju sööma või sööksid enne köögivilju ja koristad pärast?“ Ükskord hammustab ta selle läbi, aga kasuta seda lähenemisviisi seni, kuni sul võimalust on.

Pane ta arvama, et teil on ühine vaenlane, kelle vastu võitlete

"Tuleb õigel ajal pissile minna, sest kui sa püksi peaksid laskma, siis paneb hoidjatädi su sõimerühma tagasi ja me ei saa sinna midagi parata."

Hoia alati taskus tagavarakaarti

Üks korralik ähvardus kulub viimases hädas ikka ära. Kui lapsele tundub, et tal pole midagi kaotada, kui ta selle peale kisama pistab, et tema magamistoas une eel multikad kinni paned, siis tasub talle teatada, et homsed multifilmid jäävad üldse ära, kui ta jonni ei lõpeta ja tõeline jokker on jätkuva kisa korral üldse televiisori minemaviimisest rääkida.

Ära anna talle eelist, kui ta manipuleerib avalikkusega

Kui mudilased teavad, et kodusel vanemate terroriseerimisel pole enam tulemust, siis on nad piisavalt nutikad, et kasutada seda võimalust avalikus kohas, lootes, et võõraste ees ei taha sa lolli olukorda sattuda ja annad talle järele. Ära tee seda! Kui tema paneb meelega avalikus kohas karjudes sind ebamugavasse olukorda, siis võid talle samaga vastata. Tõenäoliselt lõpetab ta oma kisa, kui sina talle kõigi kuuldes kõva häälega teatad, et teiste ees karjumine ei ole viis, kuidas oma tahtmist saada.

Usu endasse ja oma võimetesse

Väikelaste vanemad kujunevad aja jooksul suurepärasteks läbirääkijateks. Kellelgi teisel pole nii palju praktikat ja omaenese vigadest õppimist. Teekond väikese terroristiga hakkamasaamise äraõppimiseni on muidugi karm ja täis eksimisi ning nõustamisraamatute lugemisi, kuid lõpuks aitavad ikka nende lapsevanemate tarkused, kes on ise samas olukorras lahendusi otsinud.

Kriisireguleerimise käitumisjuhendi lapsevanematele on kokku pannud kodune isa Corey Levitan, kes on kõik soovitatu ka  ise praktikas järele katsetanud.

Hea lugeja, millised on sinu kriisireguleerimisnipid manipuleerijast mudilasega hakkamasaamisel?