1. Puuduta oma last

Tänapäevases ühiskonnas puudutatakse üksteist vähem varasemast vähem. Puudutus tekitab aga hea enesetunde ja annab tunde, et sinust hoolitakse. Lapse jaoks on seetõttu vanema puudutus väga oluline. Kui näed, et laps on õnnetu, ole talle toeks ja kindlasti kallista teda. Kui laps saab vanemaks võiks temaga koos mängida ja tantsida — ta mäletab seda füüsilist sidet tulevikus kindlasti.

2. Laula oma lapsele

Laps tahab kuulda sinu häält ja ta naudib seda. Lapsele laulmine paneb ta silmad särama. Tema jaoks ei oluline, kas laulad mööda vaid hoopis oma lemmiklaulu kuulmine. Samuti meeldib lastele lihtsalt ümiseda. Kui kuuled oled oma last ümisemas, laula temaga kaasa — hea viis lapsega tugeva ühenduse loomiseks.

3. Naudi segadust ja mängi temaga

Pole mõtet sassis toa pärast üleliia muretseda või sellepärast, mida arvavad sellest sõbrad ja ülejäänud pere. Kümme aastat hiljem pole see oluline, kuid vabalt mängimine paneb lapse end hästi tundma. Samuti aitab lapsega koos mängimine luua temaga parema emotsionaalse sideme. Kui laps kasvab suureks, ei mäleta ta mitte segadust vaid hoopis sinuga koos veedetud õnnelikke hetki.

4. Õpeta lapsele tänulikkust

Eelkõige pead ise tundma rõõmu lihtsate asjade üle. Vaid nii saad seda edasi anda ülejäänud perele. Kui ülejäänud pere oskab väikeste kordaminekute üle õnnelik olla, kandub see edasi ka väiksematele. Lapsed kopeerivad meie olekut ja suhtumist rohkem kui arvame ja kodus lihtsate asjde nautimise nägemisel tunneb laps end tulevikus ka ilma rahaliste naudingute jahtimiseta õnnelikuna ning suudab olla teiste vastu hooliv ja empaatiline.

5. Tunnusta oma last

Pea meeles, et lapsed, nagu täiskasvanudki, püüavad maailmas on kohta leida. Laste jaoks on tunnustus väga olulisel kohal, sest tihti vaatavad nad just vanema poole, et saada aru, kas nad tegid õige või vale otsuse. Tunnusta oma last ja näita talle, et positiivsed otsused, mida ta teeb, on õiged. Kui lihtsalt jätta mulje, et see on niikuinii iseenesest mõistetav, võib lapsele jääda mulje, et vanem ei ole mitte kunagi tema tegemisteg rahul. See muudab aga lapse õnnetuks ja jätab mulje, et ta teeb kõike valesti.

6. Avasta maailma koos lapsega

Leia iga nädal aega, et lapsega midagi koos õppida ja avastada. Tehke koos süüa või minge mõnda uut kohta vaatama. Sa ei pea olema kõikide tegevuste, mida te koos ette võtate, spetsialist. Sinu laps näeb seeläbi, et ka lapsevanem pole eksimatu. See õpetab lapsele, et keegi pole üli-inimene ja julgustab proovima uusi asju. Samuti aitab koos asjade tegemine tekitada tugevamat sidet lapse ja lapsevanema vahel.

Allikad: yourtango.com