Festivali peakorraldaja Kati Ruubeli sõnul on sel aastal osa festivalist pühendatud emakeele aastale, seetõttu asub alal esmakordselt Raamatupesa. „Raamatupesas saab tutvuda erinevate lastekirjanike, luuletajate ja illustraatoritega, meisterdada ise raamatuid ning harjutada lugemist uute Eesti lasteraamatutega. Samuti keskendume oma festivali dekoratsioonides tähtedele ja nostalgiahõngu toovatele tähekuubikutele, et väiksematele lastele ka mõni uus täht või sõna selgeks saaks," rääkis Ruubel.

Teiseks suuremaks uuenduseks on sel aastal perepuhkuse ala, kus saab kohalike turismiasutuste asemel tutvuda hoopis Ida-Virumaa perepuhkuse võimalustega. „Sel aastal kutsusime oma festivalile Ida-Viru Seiklusmaa vahvad perepuhkuseks sobilikud sihtkohad. Kuna Ida-Virumaa on Pärnust parajalt kaugel, siis väga paljud siinsed pered ei teagi, kui ägedaid kohti on Eestis tegelikult puhkamiseks olemas. Seega oleme väga rõõmsad, et saame neid oma festivalil tutvustada," selgitas Ruubel.

Nagu igal aastal kombeks on festivali alal ligi 100 erinevat tegevust ja töötuba, kus pered saavad koos tegutseda, meisterdada, midagi uut õppida või vahvaid mälestusi koguda. „Nii töötubade alal, toidu õpitubades, beebipesas, Ida-Viru perepuhkuse alal, spordi alal kui ka raamatupesas on kogu päev palju tegevusi, milles kaasa lüüa. Tuleb vaid festivali programm lahti lüüa ja endale meelepärased tegevused leida," kinnitas peakorraldaja.

Lisaks tegevustele on taas kõikidele huvilistele avatud Eesti suurim kodumaiste lastetoodete disainiturg ning ka lavaprogramm on eeskujulik. „Sel aastal saab meie laval näha teiste hulgas näiteks Stefanit ja Ott Leplandi. Ürituse avab aga meie enda festivali uus laul „Imeline ilmaruum", mida esitavad laulu loojad Laura Junson ja Erko Niit. Õhtu lõpetavad aga Lottemaa etendus „Batsill" ning suur lõpushow teadusteatrilt Kvark," kirjeldas Ruubel.

Sel aastal paluvad korraldajad ka külastajatel pöörata rohkem tähelepanu prügi sorteerimisele festivali alal. „Püüame sel aastal vähendada festivali olmeprügi kogust ning seega palume külastajatel sorteerida muust prügist eraldi toidujäätmed ja taara. Sorteerimisel aitavad külastajaid toredad Maleva noored. Osa toidujäätmeid lähevad näiteks ühe vahva Pärnumaa talu kanadele. Samuti oleme soovitanud oma toitlustajatel pakkuda toitu biolagunevatelt nõudelt ning me ei luba müüa jooke plastikkõrtega. Selle asemel saavad 200 esimest õnnelikku joogi ostjat kaasa tasuta pillirookõrre. Olemas on ka tasuta joogivesi ning ka laste nõudelaenutus, et vähendada ühekordsete nõude kasutamist," rääkis Ruubel.

Ilm on suurpärane ja Pärnus lustivad pered õhtuni.

Jaga
Kommentaarid