• Lastele laksu andmine on levinud, aga sellega ei saavuta midagi
  • Enamus lapsi naasevad uuesti ulakalt käitumise juurde, seda juba 10 minutit peale laksu saamist
  • Lapsevanemad, kes karjuvad, löövad oma lapsi suurema tõenäosusega

Dallase Methodist University uuringu läbiviijad panid 33 erineva pere koju helisalvestajad. 6 päeva jooksul avastasid uurijad 41 lapse löömise juhtumit 15-s erinevas perekonnas.
Kusjuures, 75 protsenti lastest hakkasid 10 minutit peale laksu saamist uuesti halvasti käituma.

Uuringute läbiviija Dr George Holden ütles, et uuringud näitasid samuti, et vanemad, kes karjuvad oma laste peale, löövad neid ka suurema tõenäosusega.

Dr George Holden: „Vanemad avastavad lapsed valesti käitumast ja mõned emad löövad selle peale oma lapsi palju tihedamini, kui ise sellest aru saavad. Salvestused annavad meile reaalajas tõendeid, mida paljud emad iseendale ei tunnista.“
Ta lisas: „Laste löömine ei anna soovitud tulemusi ja see võib viia neid käitumisprobleemide, agressiivsuse, ärevuse ja depressioonini.“

Ka varasemad uuringud on näidanud, et laste löömine teeb nad agressiivsemaks ja paneb lapsed halvasti käituma. Eelmisel aasta University of Michigan' is läbiviidud uuring näitas, et laste löömine võib viia selleni, et laste käitumine halveneb aja kulgedes.
Veel üks uuring, mis viidi läbi Columbia University poolt, avaldas, et lapsed, keda on löödud juba viiesena, on suurena suurema tõenäosusega agressiivsed ja murravad juba algkoolis reegleid.
Uuringud näitasid samuti, et lapsed, keda nende isad enne viiendat eluaastat löönud on, saavad hiljem sõnalistes koolitöödes halvemini hakkama.

Allikas: dailymail.co.uk