“Olen jah hästi osav oma elu keeruliseks elama,” nendib Brigita Murutar (22), naeruhelk silmis sillerdamas. Tal on seljataga mitu kuud üksikemana, umbmäärased suhted lapse isaga, edukas eksamiperiood ja palju laulmist. Kosutav suvi alaku nüüd!

Laura Kõrvitsa kolumn
"Vähemalt 90% kordadest, kui võõrad inimesed on tulnud Magdat imetlema, on nad teda pidanud väga ilusaks poisiks. Tuleb välja, et kui sa oma tütart üleni roosasse ei riieta, on ta automaatselt poiss!"

Mihkel Raua kolumn
"Ma olen emaks oleku raskusest vähemalt kümme korda kirjutanud. Aga kirjutan veel kord, sest ühelgi mehel pole aimugi, mida see tähendab!"

Elis Aunaste kolumn
"Sõltuvus on sõltuvus. Korraga ei näinud ma enda ees seismas mitte oma väikest armsat blondi tütrekest, vaid poolest kehast halvatud vanaisa, kes kerjas koni, et tõmmata päästev mahv."

35 ägeda mänguväljakuga randa
Kui päikesevõtust ja vees sulistamisest tüdimus peal, on lastel vahepeal tore ranna lähedal mänguväljakul lustida. Millistes randades see võimalik on?

Eksperiment: meie jah-päev!
Otsustasin teha ühe päeva, mil sõnadel “ei”, “oota” või “hiljem” pole meie kodus kohta ja proovin oma kolme lapse soovidele vastata jaatavalt. Samal ajal kartsin juba eos, et veedame tütardega päeva printsessikleitides komme süües ja multikaid vaadates. Mis sellest päevast sai, kirjutab Britt Ernewein.

Tung ja torm suvevaheajal
“Ma olin täiesti kohutav tiinekas – tegin kõike seda, mida nüüd oma laste puhul pelgan ja ära hoida tahaksin. Kõige rohkem rabas mind tollal aga täiskasvanute pimedus,” kirjutab ajakirjanik ja kolme lapse ema Brigitta Davidjants. Ta jagab teismeliste õõvastavaid lugusid ja otsib spetsialistide abiga vastuseid, kuidas oma lapsi säästa enda vigadest.

LAULU- JA TANTSUPIDU!
Kohe-kohe jooksevad sajad lapsed tantsuplatsile või laulukaare alla. Püüdsime väiksed pidulised laulupeohällis Tartus enne pildile!

Pealinnalust kõrini
“Mul on eredalt meeles lapsepõlv – mängisime peitust viljapõllul, kus vili kasvas üle pea, jooksime vikerkaareni, seiklesime metsas ja mere ääres. Kõik oli vaba ja mõnus, me nägime päris elu,” toob Annika põhjuseks, miks ta oma perega pealinnast Hiiumaale tagasi kolis. Miks üha enam noori peresid Tallinnast väiksemaid paiku eelistab?

Puudutused teie kahe vahel
Öösel korralikult magada ei saa ja päeval, kui võiks koos beebiga puhata, tuleb ju koristada, nii et õhtuks on toss väljas. Kust leida veel mahti mehele? Seksile? Endale?

Mees on lapsega liiga karm!
“Meil on kuueaastane ülitundlik poeg. Mees seda ei mõista ja on lapsega väga range. See on meie vahel palju tülisid põhjustanud, lausa lahkuminekuähvardusteni välja,” kirjutab Maris. vastab pereterapeut Triin Kahre.

40-ndad, minu emaduse kõige õnnelikumad aastad
“Mulle meeldib siin, sest siin on väga eestilik,” õhkab Raplamaal kasvanud Pille, kes elab Chicago lähistel ja kelle kõrval on nüüd ka unistuste mees. “40. eluaasta on minu elu kõige õnnelikum aasta, justkui uue elu algus!”

Valime aeda basseini
“Emme-issi, palun-palun-palun lähme täna ujuma. Paluuuun!” Abistavaks päästerõngaks võib osutuda bassein tagaaias või terrassil. Milline valida ja kuidas seda hooldada?

Eluohtlikud herilased rünnakul
Herilased ja mesilased võivad keerata su mõnusa suvepäeva üheainsa mürgise nõelatorkega pea peale. Kui sumisev tiivuline nõelab kaela või keelde, kutsu kiirabi, isegi kui varem allergilist reaktsiooni pole olnud.

Kuidas ma oma last armastama õppisin
Olin kuulnud, et emad kogevad ülevoolavat armastust, kui lapse pärast sünnitust esimest korda rinnale saavad. Jäin ka ise sellele erilisele kogemusele lootma, ent kahjuks kõikehõlmavat armastusetulva ei kogenud.

Reportaaž: anname emmele puhkust
Tere! Olen aastase Maria isa. On kolmapäeva õhtu, homme hommikul läheb abikaasa neljaks päevaks reisile ja minu vastutada on, et tütrel oleks neil päevil kõht täis ja tuju hea. Olukorda pingestab veidi see, et võõrutame just last rinnast.

Hele-Mai Alamaa: Pereköögis metsas ja metsikult
Mulle meeldib väga looduses käia. Tundub, et mu lastele ka… aga vahel nad protestivad. Siis ­meelitan neid: teeme täna ­burgereid metsas või pannkooke hoopis merekaldal. Töötab! Lõkkeplatside võrgustik on Eestis nii hea, et tavaliselt saab autoga otse “letti” sõita, ei pea ühtki asja seljas tassima.

TEE ISE: Maailma lihtsaim suvekübar
Krista, Kertu (2) ja Uku (4) ema, õpetab, kuidas heegeldada stiilne suvekübar, mis kaitseb päikesepiste eest, ei lenda esimese tuuleiiliga minema ja mille võib reisile minnes muretult kohvripõhja pakkida.

Kodust peab välja saama!
Saatejuhi ja treeneri Liina Randpere (36) perre sündis kevadel pesamuna. Kui välimuselt on Klaus vend Mathiasega (3) sarnane, siis iseloomult tunduvad poisid erinevad.

Pere ja Kodu saad tellida SIIT