Käin peas läbi juba olnud ja tulevasi reise, unistan äsja alanud ilusasse suvesse planeeritud puhkusest ning äkki mu mõttelend peatub. Avan gloobuse kõrval Eesti kaardi ja jään mõtlema, kui palju on meie oma väikses Eestis kohti, kuhu me pole lapsi viinud. Siinsamas, lühikese rongi- või autosõidu kaugusel. Mu neljane ja viiene pole kunagi käinud Ida-Virumaal, ükski kolmest lapsest ei ole külastanud Piusat, ma ise pole kordagi sattunud Aegna saarele.

Kui suurel osal aastast võivad pakasepõlgurid Eestile süüks panna külma, pimedat ja avastamiseks mittesobilikku kliimat, siis suvi on hea aeg kaotatud kuud tasa teha. Sellest ajakirjanumbrist leiad meie esimese loo uuest suverubriigist, kuhu koondame soovitused Eesti ja naaberriikide vahvatest paikadest, mida perega külastada. Rubriigi avab meie turundusjuhi Dorise nädalavahetus lastega Võrumaal.

Suvi on hea aeg, et külastada Ida-Virumaad, Piusat ja Aegnat.

Kogu sarja lood ilmuvad regioonide kaupa mõnenädalaste vahedega terve suve jooksul ning kõiki seal tutvustatud paikade atraktsioone ja söögikohti on meie toimetus ja lapsed järele proovinud – seega tuginevad need meie isiklikele muljetele. Kui tahad osa saada kõikidest paikadest ja järgida soovitusi, leia meid üles perejakodu.ee/suvi, sest avastamist väärt piirkondi on meil palju ning ajakirjanumbritesse need kõik kahjuks ei mahu.

„Emme, misasi see olukord on?“

Mis on olnud kõige keerulisemad sõnad ja nähtused, mida sinu laps on palunud sul talle selgitada? „Olukord“ ja „salvestamine“ võivad meile endale ju tavalised ja lihtsad väljendid olla, aga kuidas neid lapsele selgitada? Saada meile vahvatest küsimustest ja vastustest näiteid perejakodu@perejakodu.ee, et saaksime neist kokku panna lustaka artikli!

Lasteaia lõpuks kingi elamus!

Mida kinkida lapsele, lapselapsele, väikesele nõole, parimale sõbrale lasteaia lõpu puhul? Pidev mure iga suve hakul. Parim kingitus on elamus! Sel detsembril tuleb paljusid lapsi rõõmustanud Lotte uhiuue etendusega taas lavale. Janno Põldma kirjutatud loo „Lotte ja kadunud jõuluvana“ toob lavastaja Ain Mäeotsa abil Unibet Arenal vaatajate ette erakordse vaatemängu. Piletid on müügil piletitasku.ee.

Jaga
Kommentaarid