Zuudlid avokaadoga 


Kahele kuni neljale

Mis see zuudel on? Muidugi suvikõrvitsanuudel. Paljudes söögikohtades, kus pastat pakutakse, saab juba valida ka suvikõrvitsa oma. Isegi imestasin, kui lihtne seda teha on ja kui hästi maitseb.

  • 1 paras roheline suvikõrvits
  • 2 küüslauguküünt
  • praadimiseks oliiviõli
  • pisut soola
  • Kaste:
  • 1 avokaado
  • soola-pipart
  • sidrunimahla
  • peterselli
  • soovi korral tšillihelbeid või pisut värsket tšillit

Pese suvikõrvits ja tõmba sellest juurviljaribastaja või mandoliinriiviga pikad nuudlid. Eemalda avokaadolt viljaliha, pigista sellele sidrunimahla, maitsesta soola-pipra ja tšilliga. Nüüd pane pann tulele ja õli sisse küüslaugud. Mõne hetke pärast lisa zuudlid, pisut soola ja keeruta natukene, nii minut-kaks. Tõsta suvikõrvitsapasta taldrikule ja sega avokaadokaste juurde. Söö kohe.