Sõprus. Armusuhe on midagi enamat kui sõprussuhe, aga sõpradena püsida on vaja ka inimesega, kellega südant ja voodit jagad. See on eriline sõprus, mis võib kujuneda nii sügavaks, et teistel on seda isegi raske mõista. Alguses hindad temas ehk pigem muid kvaliteete, aga pikemas plaanis loeb see, kas tahad õhtul tema juurde koju minna, sest ta pakub seltsi, mitte ei võta lihtsalt üksindust ära. Nagu hea sõber peakski.

Naer. Koos naermine ja üldse lõbutsemine ühendab. Ajapikku võib selliseid toredaid ühiseid hetki vähemaks jääda, sest töö ja muud asjad tulevad aina vahele. Aga tagantjärele on toredad kahekesi-momendid väga tähendusrikkad ja hinnatud.

Pisarad. Ükski suhe ei sisalda ainult rõõme. Raskusi ja erimeelsusi tuleb ette kõigi vahel, aga kui neist koos üle saate, siis on kõik hästi. Sel juhul muudavad ka katsumused ja valatud pisarad teie suhet kokkuvõttes ainult tugevamaks!

Kannatlikkus. Me kipume kaaslase kannatlikku meelt endastmõistetavalt võtma ja unustama, et ka tema on kõigest inimene. See tähendab, et ta teeb vigu, käib vahel närvidele, ei vasta kõigile meie ootustele jne. Sa ei suuda tõenäoliselt kannatlik olla iga inimesega, kellega elu jooksul kohtud, aga partneri puhul tasub kannatlikku meelt varuda. Lõpuks peab ka tema sind ju välja kannatama.

Komplimendid. Paljud kaua koos olnud paarid unustavad, kuidas teineteisele komplimente teha ja üldse kiitust avaldada. Suhte tugevanahoidmiseks tuleb aga kasuks, kui ei unusta, mida kõike head ta su ellu toob.

Romantika. Selle kadumine on pikaajaliste suhete puhul üldiselt suur probleem. Romantikat ei saa muidugi vägisi luua, kui vähemalt ühel lihtsalt pole tuju ja kõik. Aga romantika keskmes on siiski eelkõige püüe teisele näidata, et ta on sinu jaoks eriline. Mingi võimaluse ikka leiad - käest kinni hoidmine, suudlemine, söögilaual küünla süütamine, mis iganes.

Kompromiss. Keegi pole täiuslik, nii et suhte püsimiseks peab tahes-tahtmata vahel kompromisse tegema. See on sama tähtis kui üldse otsus, et see inimene kuulub su ellu ja te veedate seda koos. Sa ei pea temaga kõiges nõustuma, aga vahel on vaja ka teineteisele mingis asjas lihtsalt vastu tulla.

Vaidlemine. Jah, ka vaidlemine võib suhet tugevamaks muuta. Peaasi, et te vajalikud probleemid ja teemad kokkuvõttes ühiselt läbi töötate, mitte end vaimselt müüri taha ei peida. Kulugu selleks nii palju aega ja energiat kui kulub. Teema on ammendunud, kui kumbki enam ei tunne, et see vaevab.

Ego taltsutamine. Seda on raske lühidalt kokku võtta. Inglise keeles tähistab seda ammendavalt sõna „humility", aga eesti vasted nagu „alandlikkus" või „tagasihoidlikkus" muudavad mõistmist ainult hägusemaks. Lühidalt pead sa õppima ennast mitte liiga tähtsaks pidama - sellest on kasu nii suhetes kui ka elus üldiselt. Sa ei pea võitma iga vaidlust, sul pole õigust üksi otsustada, et kuidas teie suhe täpselt olema peaks, sinu arvamus pole tingimata tähtsam kui tema oma. See on ühine elu, kus on kaks võrdset osapoolt, mitte võistlus või lahing.

Usk. Millessegi uskumist ei saa kainete argumentidega ära põhjendada. Sa lihtsalt usud ja sellest piisab. Tugev suhe vajab eelneva kõrval ka head portsu põhimõttelist usku teie suhtesse. Et see püsib ja seda hoida tasub, et see teine inimene su kõrval muudab su elu väärtuslikumaks. Üllatavalt paljudel paaril taolist usku napib, nii et pole üllatav, et maailmas nii palju murtud südameid leidub.

Allikas: Suhted.ee

Jaga
Kommentaarid