1. Ma olin vahepeal nii kurnatud, et pesin masinas nõusid pesupesemiseks mõeldud geelkapslitega lausa kaks päeva, enne kui asjale pihta sain. Taipasin oma eksimust alles siis, kui lõpuks mees küsis, et kas pesupesemise omad on paremad või?

2. Kui minu laps oli kuuekuune, tahtsin tööle minna. Esimesel töövestlusel ei läinud mul just hästi, sest jäin selle ajal lihtsalt magama. Personalitöötaja mahe hääl uinutas mu kohe ja see oli esimene lõõgastav tukkumine alates lapse sünnist.

3. Jäin töökoha wc-s magama kohe esimesel päeval, kui pärast lapsepuhkust (puhkust — hahaa!) tööle tagasi läksin. Pissimise ajal jäin magama ja ärkasin ukse taga kopsimise peale, sest kolleegid kuulsid paari norsatust ja tahtsid teada, kas kõik on korras.

4. Juhtus nii, et kui oma pojal mähkmeid vahetasin, siis mu poeg pissis sellel ajal suure kaarega (poegade vanemad teavad, seda ikka juhtub). Kuid seekord pissis ta otse endale suhu ja mina olin sekundiga paanikas, et nüüd on laps mürgitatud! Mu mees nägi minuga maadeldes kurja vaeva, et ma ei helistaks mürgitusteatega kiirabisse. Nüüd muidugi naeran oma hirmu üle ja räägin oma pojale seda lugu vähemalt seni, kuni ta saab 18. Ja veel ka siis, kui ta ise poja saab!

5. Minu lapse isa oli minuga võidu öösisti üleval ja pani üleväsimusest ükspäev coca-cola beebitoidu asemel mikrolaineahju sooja.

6. Olin päeval lapsega kahekesi kodus ja minu vastsündinuke oli just mu süles oma mähkmetesse kakanud, kui olin tal mähkme ära vahetanud ja poja unele suigutanud, otsustasin aega ära kasutada ja kiirelt pesus käia. Tõmbasin särgi üle pea ja siis see juhtus. Särgile sattunud rohekaskollane kaka oli mul üle näo, juuste ja otsapidi suus ka. Tegelikult hea, et plaanisin just pessu minna :)

7. Pärast unetut ööd kallasin endale hommikukohvi ja pistsin seejärel kannu külmkappi.

Mida uskumatut need emad teevad, kes laste kasvatamise kõrvalt kodus tööd teha püüavad, loe SIIT!

8. Mu beebi oli elutoas lamamistooli tukkuma jäänud ja otsustasin, et nüüd on parim aeg kiirelt pessu tormata. Haarasin beebimonitori kaasa ja kohe, kui olin end märjaks saanud, kostus beebi nuttu. Tormasin vannitoast elutuppa, üleni märg ja paljas. Rahustasin oma last ja siis vaatasin sama märja ja paljana tõtt oma naabriga. Olin täiesti unustanud, et tõmbasin hommikul aknakatted täiesti eest. Ma lähen nüüd naabrist alati niimoodi mööda, et ei vaata talle otsa.

9. Mu sõber tuli beebit vaatama. Ta tõstis naerva lapse enda kohale õhku, keerutas ja rääkis talle, kui armas beebi ta ikka on. Selle peale oksendas laps talle korraliku portsu näkku ja riietele.

10. Mul oli mehega hea koostöö, kui beebi oli alles väike. Ühel ööl, kui ta ärkas hakkasin mina kakast mähet vahetama ja minu kallis mees läks kööki ja tõi pudeli sooja piimaga. Andis selle minu kätte ja läks oma voodipoolele tagasi, kus ta äkitselt röökima pistis. Ma olin pannud kakase mähkme lahtiselt tema padjale!

11. Olin nii väsinud pärast unetut ööd, et hommikul tööle minnes autosse istudes istusin hoopis tagaistmele ja mul läks seal, võtmed käes, ikka aega, enne kui aru sain, miks ma ei saa autot käivitada.

12. Ma panin keset ööd oma beebi pepule mähkmealuse kreemi asemel hambabapstat. Oi, vaene laps, ma ei saanud alguses kuidagi aru, miks see kreemitamine talle ei meeldi.

13. Beebi magas meie kõval, sest ma lihtsalt ei jaksanud enam pidevalt öösisti ärgata ja tema voodi juurde minna. Ärkasin aga sellel öösel selle peale, et ujusime kõik vedelas kakas. Ma olin talle pimedas mähkme valetpidi alla pannud!

14. Ma olin nii hirmul, et kas beebi ikka hingab magamise ajal, et panin tema kohale peegli, et kogu aeg tema nägu näha. Ma ei julgenud isegi järjest kauem magada, kui paar tundi, et ikka kindlalt kogu aeg valvel olla. Lõpuks olin ikka täitsa zombi.