Mida vähem aega toidupoes veeta, seda vähem kulutatakse seal olles ka raha. Selle asemel, et käia toidupoes tihti ning ainult paari asja järel, tuleks oma käigud planeerida nii, et ostud oleks läbimõeldud, näiteks nimekirjapõhised. Nii ei tee sa iga kord poes käies impulsiivseid oste. Vaata, mitmel korral sa tavaliselt nädala jooksul toidupoodi külastad ja proovi seda arvu tasapisi vähendada, alguses näiteks poole võrra.


Enne poodiminekut tuleks seada eelarveline piir, mis summas kulutada on võimalik. Kui poodlemise käigus kõik summad juba kokku lüüa, on tegelikud väljaminekud silma ees, mitte ei selgu kassas makstes.

Hoides rahakotis ainult vajalikus koguses sularaha, on sul võimatu kulutada planeeritust rohkem, eriti kui pangakaart ja muud alternatiivsed maksevahendid koju jätta. Samuti- makstes paberrahas, tajuvad inimesed raha väärtust tugevamini, sest tegu pole abstraktse kontojäägiga pangakaardil, vaid käega katsutava rahatähega.

Kuigi poereklaam on tülikas ja ajab enamikes postkastidest üle ääre, on nende eesmärk siiski tarbijat heast pakkumisest teavitada.Wagansky soovitab mitte jätta kasutamata võimalust saada vajalikud tooted mõistlikuma hinnaga. Hea säilivuse korral on kampaaniatooteid mõttekas ka ette ära osta.


Mitmete toidupoodide väljapanek on sarnase ülesehitusega. Puu- ning juurviljad, piimatooted ning liha on paigutatud kaupluse välimisele ringile, samas kui näksid, maiustused, kuivained jms asuvad poe sisemises osas. Danielle Wagasky soovitab poes liikuda n-ö kaupluse perimeetril ja peale rahalise kokkuhoiu, kindlustab see ka selle, et toidukorv saab tervislikum.

Kuna liha on toidupoes üks kallimaid müügiartikleid, saab toidupoearvet lihtsasti kontrollida vähem liha süües. Juba ühel või kahel korral nädalas liha toidukorvist välja jättes, on raha kokkuhoidu näha.

Paljudel toidupoodides paigutatakse kaup teadlikult nii, et teatud tootemark on kliendi vaateväljas ehk silma kõrgusel. See pole aga kindlasti soodsaim võimalik margitoode- uuri alati ka teisi valikuid kõige kõrgemalt ning madalamalt riiulilt.

Näiteks suvel, kui grillihooaeg on täies hoos ja hinnad selles osakonnas soodsad, on mõistlik osta ketšupit, majoneesi ja sinepit varuga ette.


Puu- ja juurviljad seisavad kodus kauem, kui süüa esimesena ära kõige kiiremini halvaks minevad ja lõppu jätta kauem seisvad. Alustada tuleks banaanidest, marjadest, avokaadost, lehtsalatist ja viinamarjadest. Veidi kauem säilivad tomatid, mango, virsikud, pirnid, melon ja suvikõrvits. Kõige pikemalt võivad kodus seista porgandid, kartulid, õunad, greip ja apelsin.

Allikas: Kasulik.ee