1. Hirm probleemidest rääkida. Kui üht või isegi mõlemat miski tõesti häirib, siis peaks saama sellest rääkida ja asja arutada. Kui see toimub alati poolvägisi või lükatakse taolisi vestlusi võimalikult palju edasi, on see pigem halb märk.

2. Hirm haavatavaks muutuda. Sobiv partner ei põgene, kui näeb teist halval hetkel, näiteks silmi peast nutmas, paanikahoo käes kannatamas vms. Teise inimesega koos olles ei saa me ainult parimat temast, vaid ka kõik teised osad ja jupid.

3. Hirm teisele läheneda. Antud juhul suhte algusaegade kontekstis. Kui kahe inimese vahel on selged meeldimine ja side, ei tohiks väga raske olla ükspuha kummal teisele läheneda: sõnumit saata, helistada vms. Siis ei tule pähegi mõte, et äkki mõjun liiga klammerduvana.

4. Hirm oma pühendumist kinnitada. Kooselu, abiellumine, lapsed, ühise kodu loomine on muidugi juba suured sammud, aga pühendumishirmu saab testida palju väiksemate asjade abil. Kas ta nõustub sinuga koos avalikkuse ette ilmuma, näiteks üritustele? Aga kellegi pulma? Või siis: kas ta nõustub teie suhtele nime panema, näiteks kinnitab, et olete tõesti suhtes?

5. Hirm mõnusalt kodune olla. Tundub ehk naljakas, aga mõni tahab näidata end alati esinduslikemast küljest või siis vastupidi — ei talu partneri juures mõnusalt kodusat olekut. Mõni ei taha isegi hommikul koos ärgates musi teha, sest hambad on veel pesemata.

6. Hirm ühist tulevikku plaanida. Kui suhe on tõsine, siis ei tohiks arutlused ühisest tulevikust hirmutada. Iga inimene ei taha igas eluetapis näiteks lapsi saada, abielluda või ühist kodu luua, aga selliste asjade üle arutamine peaks olema normaalne osa sobivast suhtest.

7. Hirm kaaslasest eemal viibida. Ikka juhtub, et paar ei saa palju aega koos veeta või üks sõidab koguni kaugele ära. Kui eemalviibimine hirmutab, siis tasub uurida, miks. Kas sa ei usalda end temast eemal? Kas sa ei usalda teda sinust eemal? Sobivad paarid ei lähe eraldi viibides üle piiri, sest nad tunnevad, et on õige kaaslase juba leidnud.

8. Hirm teise kohta liiga palju kuulda. On arusaadav, kui me ei taha partneri mineviku kohta kõike täpselt kuulda või vastupidi — enda kohta kõike jagada. Aga kui iga pisem paljastus ja jagamine mõjub kaaslasele eemaletõukavalt, siis on vist midagi valesti. Näiteks häirib teda mainimine, et sul on hetkel kõht korrast ära või algasid päevad.

9. Hirm teise uudishimu ees. Usaldus on tähtis asi — eeldus, et partner on lojaalne, ilma et sellele pidevalt kinnitust otsiks. Aga kui midagi isiklikku küsida ei tohi, näiteks kellega parajsti chätid või mida päeva jooksul tegid ja kellega kohtusid, siis viitab see usaldusepuudusele sügaval tasandil.

10. Hirm rääkida armastusest. Kui inimesed sobivad kokku, siis ei peaks „ma armastan sind” olema mingi tabuväljend. Kui teisest hoolid, siis tahad seda kuulda ja tallegi öelda. Või siis mingi teine viis kiindumust väljendada, mis teil kasutusel olla võib.

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee