Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, aga mikrolaineahi on suurepärane vahend juurviljade valmistamiseks. Mida vähem puutuvad juurviljad kuumuse ja veega kokku, seda rohkem säilivad nendes olevad kasulikud ained. Nii et kui valmistad brokolit mikrolaineahjus, jääb sellesse palju rohkem C-vitamiini.

Sa ei kasuta kunagi pausi

Kui soojendad eelmise päeva toitu või poolfabrikaate, siis on oluline toitu vahepeal segada. Vastasel korral on toit kuum ainult pealt ja alt jääb see külmaks. Nii et kui soojendad eilset suppi, siis pane mikrolaineahi korraks pausile, sega toitu ja kuumuta edasi.

Kindlasti ära soojenda mikrolaineahjus kana, riisi, rohelist salatit, töödeldud liha, rinnapiima ja kõvaks keedetud mune. Vastasel korral muutuvad need tervisele kahjulikuks.

Soojendad kõvaks keedetud muna

Mitte kunagi ära soojenda kõvaks keedetud muna, millel on koor ümber. See võib mikrolaineahjus plahvatada ja siis on kõik kohad muna tükke täis.

Paned mikrolaineahju plastkarbis toidu

Kui plastkarbil pole märgitud, et see on "microwave safe" ehk seda võib mikrolaineahjus kasutada, siis ei tohi seda mikrolaineahju asetada. Paljud plastkarbid on valmistatud kemikaalidest, mis põhjustavad erinevaid haiguseid.

Sa ei kasuta mikrolaineahju ürtide kuivatamiseks

Kui sa ei soovi, et värsked ürdid kuivaksid ja muutuksid koledaks, siis pane need mikrolaineahju salvrätikute vahele. Seejärel kuumuta neid mikrolaineahjus 30 sekundiliste vahedega.

Sa ei kasuta mikrolaineahju küüslaugu koorimiseks

Pane koorega küüslauguküüned 20 sekundiks mikrolaineahju ja koored tulevad hõlpsasti maha.

Sa ei tea oma mikrolaineahju võimsust

Sugugi mitte kõik mikrolaineahjud pole võrdse võimsusega. Paljudel ahjudel saab võimsust aga reguleerida. See on tähtis, sest mitmete valmistoitude karpidel on märgitud kindel võimsus ja aeg toidu soendamiseks. Kui võimsus on aga liiga kõrge, võib toit hukka minna. Näiteks soovid valmistada popkorni ja see kõrbeb kohe ära, sest võimsus on liialt tugev.

Sa pole kunagi teinud mikrolaineahjus kartulikrõpse

See ei tähenda, et osta pakk krõpse, vala kaussi ja aseta mikrolaineahju, vaid lõika võimalikult õhukesed kartuliviilud, pritsi nendele küpsetus- või oliiviõli, lisa pisut soola ja pane mikrolaineahju.

Sa ei kasuta mikrolaineahju, et teha suurepäraseid latesid

Alati pole tarvis peent kohvimasinat, vaid piisab sellest, et valmistad ise pisut vahustatud piima ja soojendad selle mikrolaineahjus kuumaks ning valad kuuma piima espressole. Kui teha vahustatud piima? Üks variant on osta pisike piimavahustaja, aga kui sa seda teha ei soovi, siis aitab ka pisike presskann. Pane sinna pisut piima ja liiguta sõela kiirelt üles-alla.

Paned mikrolaineahju kilega kaetud toidu

Kui õhtusööki jääb alles, tõmbad taldrikule kile peale ja paned selle külmikusse. Kui võtad selle välja ja soovid seda mikrolaineahjus soojendada, siis eemalda alati kile.

Sa ei puhasta mikrolaineahju regulaarselt

Alati ei viitsi sa kaant taldrikule peale panna ja toitu lendab siia-sinna. Aja jooksul muutub mikrolaineahi mustaks ja seda on vaja hügieeni huvides aeg-ajalt puhastada.

Sa ei teadnud, et saad valmistada karamelli

Karamelli valmistamine mikrolaineahjus on lollikindlam, kui proovida seda teha pliidil, kus üllitis võib põhja kõrbeda. Valla kaussi kondenspiima ja kuumuta see mikrolaineahjus kahe minuti kaupa. See tähendab, et kui oled kaks minutit kuumutanud, siis tee paus, sega korralikult ja kuumuta veel kaks minutit.

Kasutad mikrolaineahju asjade jaoks, mis sinna ei kuulu

Mikrolaineahju ei kasutata märgade sokkide ja rätikute kuivatamiseks. Need võivad süttida, sest sokkides või rätikus võib olla pisikesi osakesi, miks tekitavad mikrolaineahjus sädemeid. Pea meeles, et mikrolaineahi on mõeldud toidu soendamiseks.

Soendad toitu kinnise karbikaanega

Tähtis on, et see oleks pisut avatud ja mitte liiga kõvasti kinni. Liiga tihedalt suletud kaas võib kausi külge kinni jääda, mistõttu ei saa seda enne avada, kui toit on täielikult maha jahtunud. Kui soendad vedelikku nagu supp või kohv ja see on tihedalt suletud, võib see plahvatada, sest soojendamise ajal vedelik paisub.

VAATA LISAKS:

Allikas: rd.com