Jäär (21.03-19.04)

Jäära tähtkujus sündinud emale sobib suure pere eest hoolitsemine. Tema element on tuli ja ta on oma laste suhtes alati kaitsval positsioonil. Samuti on Jäära tähtkujus sündinud ema oma perekonna loomulik juht, oskab lapsi hästi suunata ja paneb vaidlustes oma sõna maksma. Pole oluline, kas Jäärast emal on üks või 5 last, sest ta rivistab nad kõik üles. Samas võimaldab ta lastel ka piisavalt iseseisev olla, sest ka Jäära tähtkujus sündinud ema on loomu poolest väga iseseisev.

Küll aga peaksid Jäära tähtkujus sündinud emad olema ettevaatlikud, et nad ei teeks oma liigse kontrollimise ja rivistamisega rohkem kahju kui kasu. Jäär ärritub väga kergesti, kui lapsed ei kuula tema sõna ja ei tee täpselt nii nagu ta tahab. Niisiis võib Jäärast ema vihahoos oma lastele öelda teravalt kõik välja, mida sülg suhu toob. Ja pärast on seda raske siluda.

Foto: Shutterstock

Sõnn (20.04-20.05)

Sõnni tähtkujus sündinud ema on tasakaalukas, rahulik ja keskendunud. Ta loob kodu, mis on lastele kõige turvalisem ja kus neil on alati hea olla. Samas innustab ta lapsi maailmas rändama ja looduse ilu nautima. Loodusest ja keskkonnast lugupidamine on tema tähemärgile iseloomulik, sest tema element on Maa. Seetõttu meeldib Sõnnist emale veeta lastega palju aega õues mängides. Tema lapsed on eriti õnnelikud, sest Sõnn on niivõrd rahulik ja kannatlik, et ta viitsib lapsega tegeleda seni, kuni saavad lahendatud kõik lapse mured ja ta leiab endale elus kindla sihi, mille suunas pürgida.

Küll aga peavad Sõnnist emad olema ettevaatlikud, et nad oma liigse sihikindlusega lapsele kuidagi kahju ei teeks. Kuna Sõnnidele meeldib väga ka hea söök ja jook, siis peaksid nad jälgima, et nad suurest armastusest nii laste kui toidu vastu oma lapsi paksuks ei söödaks.

Foto: Shutterstock

Kaksik (21.05-20.06)

Kaksikust ema lapsed on tõenäoliselt targad ja teavad paljudest asjadest üht-teist. Kaksikuid juhib Merkuur, mis on teadmiste sümbol. Niisiis ei ole lastele, kelle ema on Kaksik, kindlasti võõrad huvitavad ja pikad vestlused õhtusöögi ajal. Teemad võivad olla igasugused ja puudutada maailmas toimuvat. Kaksikute lapsed on ka üsnagi jutukad, sest Kaksikust emale meeldib palju rääkida ja kodus on üks lõputu jutuvada ja arutelud. Samuti on Kaksikust ema väga mõistev ja toetab oma last alati.

Küll aga peaks Kaksikust ema jälgima, et tema lapsed ülekäte ei läheks. Kuna Kaksikust ema väärtustab väga lastele antud vabadust ja iseseisvust, siis võib juhtuda, et lapsed muutuvad liiga julgeks ja astuvad üle piiri. Seetõttu peaks Kaksiku tähtkujus sündinud vanem aeg-ajalt piirid selgelt paika panema.

Foto: Shutterstock

Vähk (21.06-22.07)

Vähi tähtkujus sündinud ema on tõeliselt hooliv ja armastav. Vähist ema kindlus on kodus. See on koht, millest ta väga hoolib ja seetõttu on kodu ka pere kõige turvalisem koht. Vähk teeb kodust sooja, hooliva ja mõnusa koha, kust ei tahaks mitte keegi kunagi ära minna. Vähist ema võib lõputult istuda lastega köögilaua taga ja kuulata nende muresid ja neid samal ajal hea söögipoolisega kostitada.

Küll aga peab Vähist ema aru saama, et ta ei saa oma lapsi igavesti kõige eest kaitsta. Lõppude lõpuks peab kodu olema turvaline paik, aga mitte kindlus, kust mitte kunagi lahkuda ja kus kõikide maailma murede eest kogu elu peidus olla. Niisiis on Vähk väga heatahtlik, kuid ta võib kogemata kasvatada lapsi nii, et nad ei tule kõikide probleemidega ise toime ja nad võivad olla ka liialt naiivsed või kartlikud, kui lähevad näiteks kodust teise linna ülikooli.

Foto: Shutterstock

Lõvi (23.07-22.08)

Lõvi tähtkujus sündindu ema on lahe ja lapsel on temaga väga lõbus, sest Lõvi on ise kõige lapselikum tähemärk. Lõviema mäletab väga hästi, mis tunne oli ise noor olla ning oma südames ja hinges on ta endiselt noor. Tema element on tuli ja seetõttu januneb ta aeg-ajalt seikluste järele. Niisiis on Lõviema kõva käpp organiseerima reise, sünnipäevi ja muid huvitavaid üritusi. Lõvi tähtkujus sündinud ema lapsed võivad tunduda küll ärahellitatud, aga enamasti on nad emaga väga lähedased. Nad on alati Lõviema tähelepanu keskmes.

Küll aga peavad Lõviemmed endalt aeg-ajalt küsima, kas nad tunnustavad päriselt oma lapse erilisi omadusi või tahavad nad ennast heas valguses näidata. Kuna Lõvile on tähtis olla tähelepanu keskmes, siis võivad nad aeg-ajalt endale tähelepanu tõmbamiseks upitada oma lapse niivõrd kõrgele, et jääb mulje justkui imelapsest. Samuti peavad Lõviemmed rohkem vaeva nägema, et nende lastest kasvaksid iseseisvad inimesed, kellel on omad soovid ja unistused. Lapsed, kes ei jää liialt ema varju.

Foto: Shutterstock

Neitsi (23.08-22.09)

Neitsi tähtkujus sündinud emale tähendab emaks olemine rööprähklemist. Tal on ülihead organiseerimisoskused. See tähendab, et ta suudab oma laste aja ära planeerida nii, et nad jõuaksid kõikjale, kuid samas saaksid ka perega piisavalt aega veeta. Kuna Neitsile meeldib organiseerida, siis seetõttu on ka tema kodu väga korras, puhas ja iga asi on omal kohal. Neitsiemale meeldib oma lapsi alati aidata ja seetõttu teavad ka lapsed, et võivad ema poole iga murega pöörduda.

Küll aga on Neitsi tähtkujus sündinud ema mõttemaailm väga loogiline, mistõttu võib nendest aeg-ajalt jääda mulje kui külmast inimesest. Eriti siis, kui lapsed tulevad tema juurde mõne emotsionaalse murega, mida ei saa kohe praktiliselt lahendaa hakata. Neitsiemal on ka väga kõrged ootused oma lastele, mistõttu peavad lapsed pingutama, et oma ema ootustele vastata. Ühtpidi tasub see ära, sest nad saavad enamasti edukaks, kuid teisalt võib see tekitada lastes pinget, sest kui nad ei tee asju piisavalt hästi, võivad nad ema poolt saada argumenteeritud vestluse teemal, miks laps piisavalt ei pinguta.

Foto: Shutterstock

Kaalud (23.09-22.10)

Kaalude tähtkujus sündinud ema proovib terve elu luua tasakaalu. Niisiis valitseb kodus, kuhu ta oma lapsed toob, tasakaal ja rahu. Kuna tema jaoks väga oluline ausus, siis ei karista ta lapsi kunagi liiga karmilt ega ole ülekohtune. Samuti õpetab ta oma lastele, kuidas jagada, mis on õige ja kuidas olla hea sõber. Kaalude tähtkujus sündinud emad on südamlikud, sest nende planeet on Veenus, mida seostatakse armastuse ja suhetega.

Küll aga võib juhtuda nii, et kõige toredamatel inimestel maailmas on kõige halvemini käituvad lapsed. See on halb kokkusattumus, sest Kaaludest ema proovib kodus hoida tasakaalu ja ta ei taha olla korrapidaja. Ta tahab rahu ja harmooniat, tal võib olla seetõttu raske end kodus vajadusel kehtestada. Kui Kaaludest ema suudab oma lastele sisendada samad arusaamad õiglusest nagu tal endal, siis on tal palju lihtsam oma lastega. Tõenäoliselt on ka lapsed siis viisakad ja kes näevad tema headuses positiivset külge ja ei tõlgenda seda nõrkuseks.

Foto: Shutterstock

Skorpion (23.10-21.11)

Skorpioni tähtkujus sündinud emad mõistavad suurepäratselt, mis nende ümber toimub. Seetõttu saavad nad alati aru, kui nende lastel on midagi viga või nad ei tunne end hästi. Nad mõistavad isegi enne, kui laps ise mõistab, et kõik pole hästi. Skorpionist emale meeldib lapsega arutada ka suuremat sorti probleeme, mis ei pruugi olla sugugi lihtsad ja mille lahendamine võib kaua aega võtta. Samuti on talle iseloomulik lojaalsus ja lähedastele igakülgse turvalisuse tagamine.

Skorpionist emad peavad olema aga ettevaatlikud, et nad ei teeks oma laste probleemidest enda probleeme ja ei võtaks neid liiga isiklikult. Skorpionid on oma laste suhtes väga kaitsvad. Isegi kaitsvamad kui enda suhtes. Nii et ütle vaid midagi ühe Skorpioniema lastele ja Skorpion salvab kohe.

Foto: Shutterstock

Ambur (22.11-21.12)

Amburist ema on üks kõige lahedamaid. Miks? Sest ta teab, et lapsepõlv on lühike aeg ja suurem osa elust on rutiinne ja täidetud töö ning kohustustega. Samuti võib Amburist ema toimida aeg-ajalt hetkeliste mõttesähvatuste ajel. Näiteks sõidab Ambur oma lapsega kooli suunas ja äkki pakub ta lapsele välja, et läheks hoopis randa. Kodus on Ambur aga innustav ja julgustab lapsi leidma endast nende tõelise mina.

Küll aga peab Amburist ema paar asja meeles pidama: edukal lapsel on vaja nii erugatajat kui ka treenerit. Ainult ühest ei piisa. Niisiis tuleb lõbu kõrvale ka aeg-ajalt range olla.

Foto: Shutterstock

Kaljukits (22.12-19.01)

Kaljukitsest ema on ideaalne näide töötavast emast. Tal on karjäär, ta on selles edukas ja tal on samal ajal aega tegeleda oma lastega ning hoida silm peal isegi nende graafikul, et ka lapsed igale poole jõuaksid. Kaljukitsest emad julgustavad oma lapsi elus edasi püüdlema ja uusi asju proovima. See ei tähenda, et nad armastaksid oma lapsi vaid siis, kui nad on ideaalsed ja täidavad mingeid eesmärke. Kaljukitsed lihtsalt soovivad, et nende lapsed saaksid jalad alla ja oleksid iseseisvad.

Mõnikord kipuvad Kaljukitsed oma aega aga üle planeerima, mistõttu võivad nad üks hetk ise omadega ummikus olla. Samuti on Kaljukitsedel raske end tööelult eraellu lülitada nii, et rangest ülemusest kontoris saaks armastav emme oma lapsele.

Foto: Shutterstock

Veevalaja (20.01-18.02)

Veevalajast ema on hipi. Tõenäoliselt on tal enda väike poekene või teeb ta aktiivselt kaasa kohaliku elu edendamises. Ta võib ka mõne taolise grupi esinaine olla, sest tal on palju tahtejõudu ja viitsimist. Lapsed on ta tõenäoliselt pannud aga väiksesse kooli või on nad hoopis koduõppel. Veevalaja on ise väga huvitav isiksus ja tal on erinevad huvid. Niisiis õpetab ta oma lapsi end ümbritsevat nägema ja iseseisvalt mõtlema.

Kui Veevalaja lapsed võivad end tunda vabana kõiges, mis puutub nende välimusse, siis ei tunne nad eriti vabana end Veevalajast emaga isiklikel teemadel rääkimisel. Kuigi Veevalaja võib olla kogukonnajuht ja seista inimeste õiguste eest, siis pole ta kuigi hea üks ühele vestluses, kui asi puudutab emotsioone. See nõuab temalt suurt pingutust.

Foto: Shutterstock

Kalad (19.02-20.03)

Kalade tähtkujus sündinud ema kasvatab tõenäoliselt lapse, kes on loominguline. Talle pakub huvi, kuidas tema laps ennast väljendab. Kaladest ema isegi julgustab oma last ennast rohkem väljendama. Näiteks läbi joonistamise, maalimise või savitöö. Kalad on kõige unistavamad sodiaagimärkidest. Võib-olla just seetõttu meeldib Kaladest emale viia oma laps maagilisele eneseotsingurännakule. Samuti näitab Kalade tähtkujus sündinud ema lapse suhtes üles palju kaastunnet ja mõistmist, sest tema tähemärgile on see väga iseloomulik.

Küll aga peab Kaladest ema olema tähelepanelik, et tema laps ei muutuks liiga suureks unistajaks ja viiks alustatud tegevused ka lõpule. Niisiis peab Kaladest ema oma lapsele õpetama, mida tähendab kohusetunne ja jälgima, et ta ka ise vahel kahe jalaga maale tuleks ja oma kohustusi unistuste kõrval unarusse ei jätaks.

Allikas: babble.com