Jäär (21 märts - 19 aprill)

Läänemaailmas tuntud astroloogilises järjestikus on Jäär esimene tähtkuju. Jõuline on sõna, millega sellest tähtkujust emasid nimetada — nad on kirglikud ja soovivad, et nende lastel läheks kõiges vähemalt suurepäraselt.

Jäärast ema peaks olema ettevaatlik, et mitte lapse eest ise kõiki otsuseid teha. Jäära tähemärgis sündnud emad peavad olema ettevaatlikud, et nad ei muutuks liiga võistlushimuliseks ega sunniks oma lapsi liiga palju. Lapsel peab jääma võimalus ka iseseisvalt asju kogeda ja otsuseid teha.

Jääradel soovitatakse aegajalt enda sisse piiluda, ega nad puhkust vaja. Jääradest emadel on nii palju kirge, fookust, võitlushimu ja ambitsioone — füüsiline aktiivsus ja meditatsioon on nendel emadel head viisid tasakaalu hoidmiseks.

Sõnn (20 april - 20 mai)

Sõnn on äärmiselt eesmärkidele pühendunud. Sõnnist ema ei lase kellelgi endale või oma lastele pähe istuda ega liiga teha.

Kui sõnni lapsed häid tulemusi saavad ja pingutavad, kuhjavad nende emad nad kingituste ja kiitustega üle. Selles pole midagi halba, kuni seda ei tehta liiga tihti. Lapsevanema eesmärgiks peaks olema suunata lapsi pingutama eesmärgi enda jaoks, mitte kiituse ja kingituste, mis selle saavutamisele järgneb.

Sõnnaid on väga töökad ja võivad hakata end halvasti tundma ja ennast süüdistama, kui asjad ei lähe alati nii sujuvalt ja edukalt, kui nad sooviksid. Sõnnidel aitab tasakaalu leida loodus ja muusika kuulamine. Seega järgmine kord, kui tunned end ebaõnnestujana, mine metsa jalutama või kuula oma lemmikmuusikat — parem enesetunne on garanteeritud.

Kaksikud (21 mai - 20 juuni)

Kaksikutest emad ei armasta midagi rohkem, kui oma lastega mängimist ja elu üle arutlemist.

Kuigi kaksikutel pole kunagi probleemiks oma lastega aega veete, siis oluline on panna paika ka mõned reeglid ja piirid. „Suheldes oma lastega ainult nagu sõber, võivad su lapsed seda mõnes olukorras enda tahtmise saamiseks ära kasutada. Sõbralik enese kehtestamine ja mõned piirid tulevad sulle endale kasuks, eriti kui su lapsed teismeikka jõuavad.

Vähk (21 juuni - 22 juuli)

Pole midagi imestada, et uuringute andmetel on kõige rohkem rasedate klubide liikmeid just vähi tähtkujust. Selle taga on vähkide äärmiselt suur lähedusearmastus ja hooliv iseloom.

Vähid sukelduvad koheselt sügavale lapsevanemarolli ja teevad seda kogu südamega. Vähid peavad vahetevahel võtma kindlasti aegajalt aja maha võtma ja tegelema laste kõrvalt ka enda eraeluga. Liiga palju endast lastele andes tekib vähkidel stress. Teadmata stressi põhjust, milleks on enda huvide unarusse jätmine, üritatab vähist ema panustada veel rohkem oma aega ja energiat lastesse, mis on surnud ring. Vähist ema peaks teadma, et pole midagi häbiväärset selles, kui minna sõbrannaga välja või lugeda mõnd hea raamatut või lülitada oma telefon välja ja olla maailma eest peidus,” palub Vogel ja lubab, et sellises käitumises pole midagi häbiväärset.

Lõvi (23 juuli — 22 august)

Lõviemad on reeglina väga edukad lapsevanemad, alati rõõmsad ja seltsivad ja laste kõikide sõprade lemmikud. Shah teatab, et õvid peavad olema ainult ettevaatlikud, et nad lapsevanemana oma võimu soovi pärast domineerida ära ei kasutaks: „Mõnikord tuleb natuke malbust lapse kasvatamisel kasuks ja võimaldab neil kiiremini areneda. Sinul ei ole alati kõiges õigus.” Tasakaalu leidmiseks soovitab naine lõvidel iga päev veeta veidi aega omaette, näiteks päikese käes jalutades — see laeb lõvide patareid kiiresti täis.

Neitsi (23 august- 22 september)

Neitsidel on silma kõiksugu pisiasjade peale ja nende mälu ei peta neid kunagi. Neitsite lapsed on alati viisakad, kasitud, suurepäraselt riides ja organiseeritud.

Probleem tekib siis, kui pisiasjadele pannakse liiga palju rõhku. On võimalik, et Neitsist eman oled oma perekonna asjaajamised ja kõik eluaspektid väga efektviiselt ära planeerinud ja kõik töötab. Teine ja tõenäolisem variant on, et sa ei suuda lõpetada enda võrdlemist teiste emadega, sest nad tunduvad alati sinust veel organiseeritumad ja asjalikumad (mis pole enamasti isegi tõsi). Mõnikord on kasulik lihtsalt kulgeda ja vaadata, mis saab.

Neitsid peaksid ka jälgima, et nad teisi inimesi liiga palju ei kritiseeriks. Neitsid seavad elus kõige suhtes kõrged standardid, aga vale on teisi hukka mõista lihtsalt nende teistsuguste eluviiside tõttu.

Kaalud (23 september — 22 oktoober)

Kaalud on õnnistatud südamega, mis näeb ilu kõigis eluaspektides. Ainus suurem katsumus kaaludele on igapäevaste otsuste vastuvõtmine — kõike tuleb ju 10 korda ümber mõelda. Kaalud armastavad oma lastele ilusa ja õiglase elu kujundamist. Ürituste organiseerimine võib olla kaaludele keerukas, sest arvestada proovitakse kõikide pereliikmete ja külaliste erisoovidega. Ning kui lapsed omavahel kaklevad, tahavad kaalud lahendada olukorra nii, et ükski osapool end kaotajana ei tunneks. Partner saab siinkohal kaalusid aidata. Kaalud üritavad kõigile vastu tulla, mõnikord tuleb aga olukorrad lihtsalt oma abikaasa lahendada jätta, et enda närve hoida.

Skorpion (23 oktoober 23 — 21 november)

Skorpionid on võitjad ja seda igas valdkonnas. Lapsevanemana on neid õnnistatud tugeva intuitsiooniga.

Ssorpionitest emade eeliseks on see, et nad ei karda kunagi oma lastega tõsistel teemadel rääkida — näiteks seksist ja puberteedist. Skoprionid ei vaja julgustavaid eneseabiraamatuid või koolitusi, et rajal püsida.

Skorpionid ei tohiks asju aga liiga tõsiselt võtta, sest neil on oht vihahoos teisi, ka oma lapsi, nõelata. Oluline on õppida tegelema enda negatiivsete emotsioonidega, muidu võib juhtuda, et kasutad pahandust teinud last enda väljaelamise eesmärgil ära. Laps ei saa siis pahandada ainult pahateo pärast, vaid saab enda kaela ka sinu enda sisse kuhjunud emotsioonid.

Ambur (22 november — 21 detsember)

Ambur jälgis noorena suure tõenäosusega kõiki reegleid ja eeldab nüüd oma lastelt sama. See on hea, kui lastele on paika pandud selged piirid. Siiski, amburitel on oht oma laste soovide suhtes mitte piisavalt pandlik olla. Seega võiks keskenduda lastega suheldes hoopis lugupidamise, austuse ja moraali teemadel rääkimisele, mitte niivõrd nende piiramisele. See töötab palju efektiivsemalt.

Amburi ellu on vaja pidevat spontaansust ja lõbutsemist, sest muidu muutub ta kurvameelseks. Lastega koos reisimine on hea viis spontaansuse ja ühise keele leidmiseks.

Kaljukits (22 detsember — 19 jaanuar)

Kaljukitsed on emad, kelle suurimaks sooviks on, et päevas oleks rohkem tunde — kaljukitsed on lihtsalt äärmiselt ambitsioonikad ja kohusetundlikud. Kõik, mis kaljukits lubab ära teha, saab ka tehtud. Tasakaalu leidmine lapsevanema kohustuste ja enda isiklike huvide vahel võib olla keerukas. Kaljukitsed kipuvad liiga palju muretsema asjade pärast, mis neil veel teha vaja on, kahjuks ei saa see nimekiri kunagi otsa. Mistõttu on väga tähtis leida aega selleks, et ennast laadida.

Veevalaja (20 jaanuar — 18 veebruar)

Veevalajad on väga nutikad ja kastist välja mõtlevad emad. Oma lapsi julgustavad veevalajad ka oma kõige metsikumate unistuste jahtimisel. Piirid loome me endale ainult ise! Veevalajad ei tohi lihtsalt unustada, et lapsel on vaja turvatundeks ka stabiilsust ja ratsionaalset mõtlemist. Oma lastele vabaduse andmine on kõige tänuväärsem asi, mis me teha saame ja paneb ka meie lapsed meid südamest armastama. Lihtsalt, liigne vabadus võib viia lapsed kaheldavate ja ohtlike tegemisteni.

Kalad (19 veebruar — 20 märts)

Kalad on kõikidest tähtkujudest kõige loovamad. Nende lapsed on õnnistatud müstiliste unejuttude ja lõputute emaga koos meisterdamistega. Kalade loovus kandub loomulikult edasi ka nende lastele. See on hea, sest uuringud leiavad, et loovate tegevustega tegelemine teeb õnnelikuks.

Kalad kipuvad olema unistajad, aga kahjuks unistavad nad ka negatiivsetest asjadest. Oluline on ennast armastada!

Foto: Unsplash

Allikas: mother.ly