Kokka koos lastega | Kuidas teha viineritest roose?
Millal viimati viinereid sõid? Millal lastele viineripirukaid pakkusid? Kui arvad, et oled katsetanud enamikke retsepte, mida viineritest saab teha, siis ilmselt eksid. Proovi näiteks kokaraamatute autor Lia Virkuse retsepti "Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid."
Proovi Lia Virkuse retsepti ja toimeta järgmiselt:
Muffinipanni viineripirukad ehk viineriroosid
8 tk
400 g külmutatud lehttaignaplaate
8 Rakvere Lihakas Doktoriviinerit või mõnda muud liharikast viinerit
8 viilu juustu ( a'20 g )
8-10 sl ketsupit
3-4 tl punet
Lõika külmkapis sulanud tainas 8 ruuduks, vajuta muffinipanni pesadesse. Tõsta igasse pesasse 1-2 sl ketsupit , puista peale u 0, 5 tl kuivatatud punet. Lõika viinerid ühest otsast cm jagu neljaks, torka lahtilõigatud pool üleval püstiselt pesasse. Poolita juustuviilud ja keera ümber viineri. Küpseta 200 kraadi juures u 10- 15 minutit, kuni viiner pealt harali küpsenud ja pirukas kaunilt kuldpruun. Lase väheke jahtunud ja tõsta muffinipannilt restile jahtuma, söö soojalt.